Yanmaz hızlı geliyor

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Yanmaz hızlı geliyor
11.04.2019 - 21:43

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Düzce’nin turizme açılan kapısı olan Akçakoca’yı eski hareketli günlerine kavuşturmak için çalışmalarına hızlı başladı. Yanmaz’ın ilk işi unutulan festival alışkanlığını geri getirmek olacak.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Düzce’nin turizme açılan kapısı olan ve tatil için Ankara, İstanbul gibi büyük ilde yaşayanların tercihte öncelikli mekanı olması adına çalışmalarına hızlı başladı.

FESTİVAL GERİ GELİYOR

Yanmaz, Akçakoca’nın hareketli günlerine kavuşması için her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen ancak son dönemde unutulan Akçakoca Festivali’ni yeniden hayata geçirecek. Akçakoca’da inşaat yapan firma sahipleri ile bir araya gelen Yanmaz “Arkadaşlarımızla yeniden festival yapılması için bir araya geldik. Pazartesi gününden itibaren çalışmalarımıza başlayacağız. Bu yaz Akçakoca çok hareketli olacak” dedi.

FESTİVAL SADECE YAZ AYINA SIĞMAYACAK

Yanmaz ayrıca festivallerin sadece yaz aylarında yapılmayacağını belirterek “Akçakoca’yı yılın her ayında her mevsiminde turizmin gözdesi yapmak için çalışmalarımız sürecek. Bu aşamada festivaller sadece yaz aylarında olmayacak. Kış aylarında da hamsi festivalleri yapacağız. Öyle mangal kurup yapılacak bir festival olmayacak. Çok kapsamlı işler yapacağız” şeklinde konuştu.

BELEDİYEYE AİT MEKANLAR ARTACAK

Yanmaz, vatandaşların ucuz ve kaliteli hizmet alacakları mekanların çoğalacağını ifade ederek “Şu an söylemek istemiyorum. Henüz planlama aşamasındayız. Ancak vatandaşlarımız hem ucuz hem kaliteli hizmet alacak. Her kesimden vatandaşımız, misafirimiz Akçakoca’da rahatça zaman geçirecek” ifadelerini kullandı.

BELEDİYECİLİK ANLAMINDA BİR ÇALIŞMA YAPILMAMIŞ

Başkan Yanmaz, belediye başkanlığı görevinde 10 günü geride bıraktığını vurgulayarak “10 gündür uyumadan gece gündüz çalışıyoruz. Geçmiş dönem geçmişte kaldı. Ancak Akçakoca’da belediyecilik anlamında hiçbir iş yapılmamış. Biz öncelikle Fen İşleri bünyesinde bir ekip oluşturduk. Vatandaşlarımızın alt yapı anlamında sıkıntı çekmesini istemiyoruz. 1 yıl içerisinde Akçakoca’da yaşanan değişimleri bütün vatandaşlarımız görecek” dedi.