Hukukun verdiği kararı uyguladı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Hukukun verdiği kararı uyguladı
6.05.2019 - 19:40

Akçakoca’da eski Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici tarafından verilen mahkeme kararı ile market zinciri kurmanın önü açıldı. Ancak Yemenici görev süresi içerisinde mahkeme kararını sümen altı edince, kararı uygulamak Belediye Başkanı Okan Yanmaz’a kaldı.

Akçakoca’da eski Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici tarafından market zincirlerinin açılmasına meclis kararı ile izin verilmedi. Ancak zincir market açmak isteyen bir girişimci bu durumu mahkemeye taşıdı. Ancak Bolu İdare Mahkemesi, Cüneyt Yemenici zamanında alınan meclis kararının yürütülmesinin durdurulmasına karar verdi. 6 Şubat 2019 tarihinde mahkemenin verdiği karar Cüneyt Yemenici tarafından uygulanmayarak sümen altı edildi.

Yemenici’nin sümen altı ettiği karar Belediye Başkanı Okan Yanmaz döneminde uygulanmak zorunda kaldı ve Yanmaz, belediye meclisinde aldığı kararla market zincirlerinin kurulması yönünde ruhsat verilmesine izin verdi.

Bu durum ise Akçakoca’da, Yanmaz karşıtları tarafından “Okan Yanmaz bakkal ve küçük esnafların bitirilmesine yönelik bir operasyon” olarak dile getirildi. Ancak Yemenici’nin uygulamak zorunda olduğu kararın, Yanmaz döneminde uygulandığı gerçeği ortaya çıktı.