Akçakoca sahilleri güneyi aratmadı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Akçakoca  sahilleri güneyi aratmadı
7.06.2019 - 11:40

9 günlük Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için Akçakoca’ya gelenler adeta sahillere akın etti. İlçeye gösterilen büyük ilgiden oldukça memnun görünen Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, “Bu yaz Akçakoca çok sıcak geçecek” dedi.

Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmek için ilçeye çok sayıda yerli turist geldi. Yaklaşık 38 kilometrelik sahil şeridi ve mavi bayraklı 3 plaja sahip Akçakoca'nın bütün plajları rağbet gördü. Turistlerin ilçeye yoğun ilgisi güney sahillerini aratmazken, 25 bin kişilik ilçenin nüfusu yaklaşık 5 katına çıktı. Otel ve pansiyonlar da yüzde 100 dolulukla hizmet verirken esnafın yüzü güldü. Akçakoca Belediye Okan Yanmaz  yaptığı açıklamada, bayram tatilinin başladığı 31 Mayıs tarihinden itibaren şehre büyük bir araç girişinin yaşandığını belirterek  ilçede tüm tesislerin dolduğunu söyledi.

PLAJLARIN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR

Sezon başlangıcının bayram tatiline denk geldiğini ve bayram sonrasında da bu yoğunluğun devam etmesi için Akçakoca Belediyesi olarak hazırlık olduklarını söyleyen Başkan Yanmaz, belediye sınırları içindeki plajların eksiklerini hızla tamamlandığı ilave wc ve duşa kabin takviyesi yaptıklarını söyledi.

AÇIK HAVA KONSERLERİ DÜZENLEYECEĞİZ

İki büyük metropol   kentin arasında kalan Akçakoca'nın daha fazla ilgi görmesi için 2 aylık yeni belediye yönetimi olarak yaz aylarında çok farklı etkinlikler planladıklarını söyleyen Başkan Yanmaz, her hafta sonu Akçakoca’nın muhtelif noktalarında popüler sanatçılar ile yerel sanatçılarımızla birlikte açık hava konserleri düzenleyeceklerini söyledi.

ESNAFA FİYAT VE HİJYEN UYARISI

Esnafın ekonomik olarak yüzünün gülmesi için yeni belediye yönetimi olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyleyen Okan Yanmaz, esnafın da hijyen, güler yüz ve fiyat politikasına dikkat etmesi uyarısında bulundu.

FESTİVAL ÇAĞRISI YAPTI

Aleyna Tilki, Koliva Grubu, Niran Ünsal’ın katılacağını 28-29- 30 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacak Akçakoca Turizm Festivali için çağrıda bulunan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, “Şimdiden yerlerinizi ayrıntın, bu yaz Akçakoca çok sıcak geçecek” dedi.