Akçakoca arıtma tesisi hizmete açıldı

DüzceSonHaber

Akçakoca arıtma tesisi hizmete açıldı
11.01.2020 - 23:55

"Akçakoca'da Su Çeşmeden İçilir" sloganı ile yeni arıtma suyu tesisi hizmete girdi.

Koçullu köyünde yapımı tamamlanan su arıtma tesisinin açılışı geniş katılım ile gerçekleşti. Açılışa Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, Akçakoca'da görev yapan eski belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve çok sayıda halk katıldı. Tulum çalınıp horon tepilen açılışta mangal pişirilip davetlilere ikram edildi.

SU İLE İLGİLİ İŞİMİZ KALMADI

Su arıtma tesisi töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Okan Yanmaz su ile ilgili Akçakoca'da yapılacak iş kalmadığının müjdesini vererek; "Bu saatten itibaren Akçakoca'da su ile ilgili işimiz kalmadı.  Biliyorsunuz bu suyun mazisi rahmetli babam Hüseyin Yanmaz'ın Başkanlık döneminde başladı. Sarıyayla Köyü'nün muhtarı Ali Cingirt Beyi ikna etti ve o başlangıçtan sonra Erol abi aşağıda eski arıtmanın olduğu yeri yaptırdı, ondan sonraki belediye başkanları o arıtma işleminin işi bitti ve Akçakoca'ya temiz suyu verdi. Daha sonraki belediye başkanlarımız büyük emekler sarf etti. Nazmi Çiloğlu Başkanımız Barajın yapılmasını sağladı.  Hatta onunla bizim karşılıklı rakip olduğumuz dönem içerisinde suyu yapamazsın diyordum. Kendisi niye diye sorduğunda, 200 Binin altındaki nüfusluk şehirlerde baraj yapılmıyordu. Nazmi başkanımız o dönemde 20 bin nüfusa kadar çektirdi ve verdiği sözü tuttu. Hikmet başkan da çok mücadele verdi, Cüneyt başkan da buranın başlangıcını attı ondan da Allah razı olsun. Bizler bu görevler için gelip geçiciyiz. Bizler birlik beraberlik içinde olup Akçakoca ve ilimiz için gerekeni yapmalıyız. Burayı yapan firma sahibi Abdullah Yıldız beye de teşekkür ediyorum. Dört dörtlük çalışma yapıldı. Bu suyun en büyük özelliği Ankaralılar İstanbullular buraya gelip bidon bidon suyu taşırlardı. Bizim gençliğimizi bilenler bilir, yazın özellikle sıraya girerlerdi. Bizler şunu asla unutmadığımızı bilmenizi isterim. Firma sahibi ile geldiğimizden beri bu kışın ortasında burayı mutlaka açalım dedim. Evlerde ne su içebiliyorduk, ne çamaşır yıkanıyordu. Burayı çarçabuk bitirilmesi için tüm gayreti sarfettik. Protokollerin önünde genelde hazır su olur. Bizim protokol artık Akçakoca suyu içecek. İşte o protokole de ayrıyetten teşekkür ediyoruz. Değerli Annelerim bacılarım kardeşlerim, artık su bardaktan içilir" dedi.

"BARAJI HEP BİRLİKTE YAPTIK"

Eski Bolu Milletvekili ve geçmiş dönem Belediye başkanlarından Nazmi Çiloğlu baraj çalışmalarında herkesin katkısı olduğunu söyleyerek; "94-99 yılları arasında milletvekilliğinden sonra ilçemizde Belediye Başkanı olmak nasip oldu. Burada açılışını yaptığımız bu bölgede arıtma tesisi Akçakoca suyunun bir bölümüdür. Önce baraj yapılıyor, sonra arıtma tesisi yapılıyor. İlçede hem depolar yapılıyor, hem de bütün içme suyu şebeke hattı değiştiriliyor. Bizim dönemdeki belediye meclis üyeleriyle belediye çalışanlarıyla o dönemin siyasi iktidarı ve halkımızla beraber yaptık" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından emeği geçenlere plaket verildi. Akçakoca TV İmtiyaz sahibi Nevzat Cingirt ve ağabeyi Sami Cingirt, Babaları Ali Cingirt adına verilen plaketi, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk'ün elinden aldı.

Açılış kurdalesini protokol üyeleri hep birlikte kesti.