Barajı hibeyle yaptırıyoruz dediler borç olduğu ortaya çıktı

DüzceSonHaber

Barajı hibeyle yaptırıyoruz dediler borç olduğu ortaya çıktı
20.02.2021 - 15:58

AK Partili siyasetçilerin her ortamda Hibe yoluyla ile yaptıklarını söyledikleri iki tesisin, DSİ tarafından Akçakoca Belediyesine fatura edildiği ortaya çıktı.

Ciddi bir borç yükü altında çalışanlarına maaş bile ödeyemeyen Cumhur İttifakı’nın MHP’li  Akçakoca  Belediyesi, bir de Cüneyt Yemenici döneminden kaldığı belirtilen DSİ’ye 80 milyonluk  borçlarla karşı karşıya kaldı.

Devlet Su İşleri, Sarıyayla Barajı ile Akçakoca Belediyesi içme suyu arıtma tesisi  inşaatının yapım maliyeti Akçakoca halkının sırtına yüklendi. Ankara'dan hizmeti hibe yoluyla bol kepçeden Akçakoca'ya getirecekleri sözü verenler, Akçakoca Belediyesini ilave 80 milyonluk borçle karşı karşıya bıraktılar.

HİBE DEDİLER BORÇ ÇIKTI

2014-2019 dönemi belediye başkanı Cüneyt Yemenici ile AK Partili yerel siyasetçilerin içme suyu barajı ile arıtma tesisinin hibe yoluyla yapıldığını yönünde sürekli açıklama yapmalarına rağmen, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ile DSİ Genel Müdürlüğü tarafından imza altına alınan protokol sonrası Akçakoca Belediyesine iki tesis için 80 milyon  borç çıkarıldı.  80 milyonluk borcu 30 takside bölen DSİ, 3 milyon tutarında ki ilk taksit için Akçakoca Belediyesine ödeme emri gönderdi.

BORÇ YÜKÜ DAHA DA ARTACAK

DSİ 5’inci bölgeden Akçakoca Belediyesine gönderilen yazıda, Sarıyayla Barajı ile İçme Suyu Arıtma Tesisi işlerinin maliyet hesapları ve buna bağlı olarak geri ödeme planı son hakedişe göre yapıldığından kesin hakkediş çalışmaları tamamlandığında yeniden maliyet hesabı yapılacağı ve arada çıkan mevcut fark borç miktarına ilave edileceği belirtildi.

Gönderilen yazıda, belediyeye tahakkuk edilen borç ödenmediği takdirde, 80 milyonluk borcun Akçakoca Belediyesi’nin İller Bankası payından kesileceği bildirildi.