Akçakocalıya 80 milyon borç hayırlı olsun

DüzceSonHaber

Akçakocalıya 80 milyon borç hayırlı olsun
24.02.2021 - 19:36

AK Parti Milletvekillerinin seçimler öncesi hibe diyerek Akçakoca halkına müjde verdiği ve Sarıyayla Köyü’nde bulunan Nazmi Çiloğlu Sarıyayla barajının Akçakoca Belediyesi’ne 80 milyona mal olduğu yapılan basın açıklamasıyla kanıtlanmış oldu.

Akçakoca’da seçimler öncesi milletvekilleri ilçenin içme suyu problemini çözecek olan Sarıyayla Barajı’nın yapımıyla ilgili ödeneklerin hibe yoluyla ilçeye getirildiği yönünde müjde vermişlerdi. Geçtiğimiz haftalarda Akçakoca Belediyesi’ne tahakkuk ettirilen borcun ortaya çıkmasıyla aslında ödeneğin hibe olmadığı Akçakoca Belediyesi’nin 80 milyon lira borçlandırıldığı ortaya çıkmıştı.

Yapılan basın açıklamasıyla Akçakoca Belediyesi’ne 80 milyonluk borç resmileşmiş oldu. Yapılan basın açıklamasında “2004- 2009 dönemi Akçakoca Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu döneminde başlatılan, Fikret Albayrak ve Cüneyt Yemenici dönemlerinde devam eden Akçakoca ilçesi içme suyu barajı ve temiz su arıtma tesisi borçları hakkında yerel basın organlarında çıkan haberlerle ilgili kamuoyunun doğrudan bilgilendirilmesi adına açıklama yapama durumu hâsıl olmuştur. Söz konusu yatırımlar, Devlet Su İşleri tarafından yapılan doğrudan devlet yatırımı olup, Devlet Su işlerinin ülke genelinde yapmış olduğu gibi iş bitimi sonrası yapılan protokolle Akçakoca Belediyesine devri yapılmıştır. Böylesine büyük devasa projeler, bütçe kaynakları sınırlı olan bizim gibi belediyeler tarafından yapılmasının mümkün olmadığı durumlarda, devlet tarafından yapılır ve yatırım maliyetleri o belediyeye 30-40 yıllara yayılan borçlanma karşılığı tahakkuk edilir. Söz konusu Nazmi Çiloğlu Sarıyayla İçme Suyu Barajı ile Temiz su Arıtma tesisinin toplam 80 milyonu bulan yatırım maliyeti, belediyemize 30 yıl vadeleri olarak tahakkuk edilmiştir. Nazmi Çiloğlu Sarıyayla barajının devreye girmesi ile birlikte Akçakoca İlçemizde uzun yıllar su probleminin yaşanmaması hedefleniyor” denildi.