Parça alırken iki defa düşünün

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

19.06.2019 - 14:57

Şehir merkezi ve ilçelerinden çaldıkları motosikletleri Gümüşova’da parçalayarak piyasaya sürdükleri iddia edilen 5 kişilik çete jandarma ekiplerinin çalışması ile çökertildi. Operasyonla yakalanan şahıslar adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre; 17 Haziran Pazartesi günü D-100 Karayolunun Çaybükü Köyü kesiminde bulunan bir akaryakıt istasyonunun yanında meydana gelen motosiklet çalınması olayını incelemeye alan Gümüşova İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, daha öncede yapılan ihbarları da değerlendirerek hırsızlık olayını çözmek için detaylı çalışma başlattı. Düzce Cumhuriyet Savcılığı tarafından verilen soruşturma izni ile motosiklet hırsızlığı olaylarını masaya yatıran ekipler buldukları delilleri değerlendirerek, hırsızlıkları 5 kişilik bir çetenin yaptığını belirlediler. Jandarma ekipleri, hırsızlık yaptıklarından şüphelendikleri kişileri teknik ve fiziki takibe aldı.  Delillerin sabitlenmesi ile düğmeye basan ekipler operasyon yaparak şüphelileri suçüstü yakaladı. Yakalanan şüpheliler Gümüşova İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülerek burada işlemlerinin tamamlanmasının ardından sdabah saatlerinde adliyeye çıkartıldılar.

Şüphelilerin, Düzce şehir merkezi, ilçelerden çaldıkları motosikletleri başta Gümüşova olmak üzere şehrin çeşitli yerlerinde kurdukları tamirhanelerde parçalayarak, parçalarını sattıkları iddia edildi.