Yığılca’da dededen mide bulandıran iddia

DüzceSonHaber

Yığılca’da dededen mide bulandıran iddia
7.08.2020 - 17:31

Yığılca’da yaşayan dede B.Y, savcılığa suç duyurusunda bulunarak 13 yaşında ki kız torununa babası tarafından 1 yıldır cinsel istismarda bulunulduğunu iddia etti. Bunun üzerine harekete geçen Yığılca Cumhuriyet Savcılığı küçük kızın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edilerek bir süre yurtta koruma altında tutulmasını istedi.

Yığılca’ya bağlı bir köyde meydana gelen olayda dede B.Y, savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde kızının kocası olan damadının kendi kızı olan 13 yaşında ki torununa 1 yıldır cinsel istismarda bulunduğu bu durumu kendi kızı olan ve küçük kızın annesi ile damadının annesinin bildiğini ancak ses çıkarmadıklarını iddia ederek şikayetçi oldu. Bunun üzerine harekete geçen Yığılca Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 13 yaşında ki kızın ifadesi Çocuk İzleme Merkezi’nde pedagoglar aracılığı ile alındı. Alınan ifadenin ardından Adli Tıp Kurumu’ndan rapor istenerek olayın gerçekliği araştırılmaya başlandı.

Diğer yandan dede torunun yanına alarak konuşma ve işitme engelli kızı ile cinsel istismarda bulunduğunu iddia ettiği babasından uzaklaştırmaya çalıştı. Ancak Yığılca Cumhuriyet Savcılığı kızın annesine verilmesine karar verince gece saatlerinde jandarma ekipleri küçük kızı alarak annesi ile babasının yanına götürdü.

Sabah saatlerinde torunun anne ve babasının yanında kalmasının sakıncalığı olacağını düşünen dede B.Y bir kez daha harekete geçti. Yapılan görüşmeler sonrasında Yığılca Cumhuriyet Savcılığı bu kez küçük kızın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edilerek sevgi evlerinde koruma altına alınması kararını verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri ise küçük kızı koruma altına aldılar.

Diğer yandan dedenin küçük kızın babası ve kendi damadı olan şahısla ilgili olarak ortaya attığı iddialar araştırılmaya başlandı. Çıkacak raporlar sonucunda olayın gerçek olup olmadığı sonucuna varılacak.