Hijyeni hiçe sayan sürücüler affedilmedi

DüzceSonHaber

1.10.2020 - 13:45

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri midibüs, otobüs ve ticari taksi gibi toplu taşıma araçlarına yönelik COVİD-19 uygulaması yaptı. Araçları kirli olup, dezenfektan taşımayan sürücüler ceza yememek için dakikalarca dil döktüler.

Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) tedbirleri kapsamında midibüs, otobüs ve ticari taksi sürücülerinin araç temizliği ile dezenfektan ve yolcuların maske takması konuşlarına dikkat etmeleri gerekiyor. Bu çerçevede Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi müdürlüğü ekipleri COVİD-19 denetimi yaptı. Kuyumcuzade Bulvarı üzerinde yapılan denetimlerde özellikle ilçe ve köylere yolcu taşımacılığı yapan toplu taşıma araçları kontrol edildi. Kontroller sırasında araçları kirli olan ve dezenfektan taşımayan sürücülere cezai işlem uygulandı.

Denetimlerde polis ekiplerinin araçları kirli ve hijyen kurallarına uymadığını söylediği sürücüler buna karşın ceza yazılmaması için dakikalarca dil döktü ve “Hemen yıkattırırım” diyerek cezadan kaçmaya çalıştılar. Ancak polis ekipleri kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uyguladı.

 Kontrollerde 142 şehiriçi toplu taşıma aracı, 24 ticari taksi ve 52 şehirlerarası otobüslerde HES kodu olmak üzere 518 araç kontrol edildi. Eksikliği görülen 22 araca 39 bin 742 lira cezai işlem uygulandı.

 

Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz