Başkan Ay arazide çalışmaları inceledi

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Başkan Ay arazide çalışmaları inceledi
6.11.2018 - 16:05

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ulusal ve yerel basının temsilcileri ile arazide yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, belediye yatırımları ve devam eden projelerin ne aşamaya geldiği konusunda yerinde incelemeler yapmaya devam ediyor. Sık sık arazide yürütülen çalışmaları yerinde denetleyen Başkan Ay bu kez ulusal ve yerel basın organlarının temsilcileri ile birlikte sahaya çıktı. İlk olarak TEM Otoyol bağlantısı  ve alt yolların entegrasyonu konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Dursun Ay şehrin çevresinde oluşturulan alternatif yolların önemine vurgu yaparak “arkadaşlar biliyorsunuz, sürekli TEM Otoyol bağlantımızı konuşuyoruz. Otoyol bağlantı yolumuzun rantını insanlar yakında anlayacak. Biliyorsunuz biz de burada Otogar Beyköy bağlantısı, artı Aydınpınar Caddesi ile bağlantı oradan da şehrimize bağlantı var Asar’ın oradan. Burası ana kavşak, buradan dağılacağız. Buradan şehrimize giren bir kişi bu alt yola inecek ve istediği yöne gidecek. Dolayısıyla bu sistem ile şehir trafiği çok büyük ölçüde rahatlayacak. O yüzden biz de bu yolu çok önemsiyoruz ve hızlı bir şekilde açtık, hızlı bir şekilde asfaltlamasını da yapıyoruz” dedi.

Daha sonra Ela Bahriye Oral Bulvarı ve devamında Ağa ve Çay mahalleleri arasında açılmaya devam eden 25 metrelik yolda incelemelerde bulunan Başkan Ay burada yaptığı açıklamada “her iki mahallemiz de bu yoldan faydalanacak. Bu çalışmalar bittiğinde burası çok değişecek. Ulaşım sistemimize yeni bir aks daha eklenecek” ifadelerini kullandı.

Son olarak Melen Su Park’a giden heyet burada yapımı bitme aşamasına gelen ve Melen suyunun yükseltilmesini sağlayan Rubber Dam sistemini inceledi. Burada basın mensuplarına bilgi veren Başkan Ay “bu sistem birçok kentte akarsular üzerine kurulan bir sistem. Burada amacımız Melen içinde var olan biyolojik sistemin devamlılığını sağlamak. Balık havuzu oluşturduk ve ekolojik yaşamı desteklemeye yönelik girişimlerde bulunduk. Melen Su Park etrafında da kısa zamanda buradaki yaşamsal faktörlerin etkilerini göreceğimize inanıyorum. Yaptığımız her çalışma ile Düzcemiz’e kazandırıyoruz. Yaşadığımız şehri daha ileri seviyelere taşıyoruz” şeklinde konuştu.

Arazi incelemesi sırasında çevredeki vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Ay her çalışmanın vatandaşların istekleri doğrultusunda yapıldığının altını çizdi.