Zabıtadan kömür denetimi

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Zabıtadan kömür denetimi
14.11.2018 - 14:36

Kış mevsiminin gelmesiyle Düzce’nin kabusu haline gelen hava kirliliği de kendini hissettirmeye başladı. Hava kirliliğinin ilk sebeplerinden biri olan kömür kullanımıyla ilgili denetimler de başladı. Belediye Zabıta ekipleri kömür satışı yapan işyerlerini denetledi.

Düzce’de doğalgaz bulunmayan ev ve işyerlerinde yakıt amaçlı olarak kömür kullanılmaya devam ediyor. Ancak her kış Düzce’nin başına dert olan hava kirliliğinin ilk nedenlerinden birinin de kalitesiz kömür olduğu biliniyor.

Kışın kendisini iyice hissettirmeye başladığı bugünlerde belediye zabıta ekipleri kalitesiz kömür satışını engellemek için denetimlere başladı. Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Düzce merkezde faaliyet gösteren  işyerleri denetlendi. Denetimlerde, işyerine yönelik açma ve çalışma ruhsatları, katı yakıt satış belgesi, satılan kömürün satış izin belgesi, kömür cinsi analiz raporu ve dağıtıcı kayıt belgesi sorgulandı. Bazı işyerleri kriterlere uygun satış yaparken, eksiklikleri olan işyerleri hakkında da işlem yapıldı.