En güzel öz çekimleri gönderdiler

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

En güzel öz çekimleri gönderdiler
23.11.2018 - 13:33

DÜZCE Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bu yıl değişik bir uygulamaya imza atarak, şehirde ki billboardları sade Öğretmenler Günü kutlama mesajı yerinde okullarda öğretmenlerin, öğrencileriyle çektikleri öz çekimleri afişlere yansıttı. Bu sayede öğrenciler kendilerini şehrin değişik yerlerinde bulunan billboardlarda görmeye başladılar.

Düzce Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bu yıl değişik bir uygulama yaptı. Düzce Belediyesi, Düzce Valiliği aracılığı okullara yazı göndererek öğretmenlerin öğrencileri ile öz çekim yapmaları istendi. Klasik Öğretmenler Günü kutlaması yerine afişlere bu kez öğretmenlerin çektiği öz çekimler konuldu. Öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri şehrin değişik noktalarında bulunan billboardlarda kendilerini ve çocuklarını aramaya başladılar. Billboardlarda fotoğrafı olan öğrenci ve öğretmenler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Uygulanan projeyle ilgili olarak bilgiler veren Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Elif Sezer Cebar, uygulamadan olumlu tepkiler aldıklarını dile getirerek “Öncelikle 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz.  Her sene billboard çalışmamız oluyordu, ancak bu sene değişik bir çalışma yapmak istedik. Tüm okullarımızı projemizle ilgili yazı yazdık. Öğrencileri ile çektirdikleri öz çekim fotoğraflarını bize göndermelerini istedik. Hem kendileri için renkli anılar oluşması hemde bu şekilde kendilerini billboardlarda görüp hoşlarına gider düşüncesi ile böyle bir çalışma yaptık. Birde konuyla ilgili olarak ufak bir yarışma düzenledik. Güzel de katılım oldu. Bizde gelen fotoğrafların aralarından seçeceğimiz en güzel ve anlamlı 3 fotoğrafı ödüllendireceğiz. Bu sene böyle değişik bir uygulama yaptık ve renkli görüntüler ortaya çıktı. İnşallah öğretmen ve öğrenciler bu resimleri çekerken güzel vakit geçirmişlerdir. Ayrıca bu uygulamayla öğrenci ve öğretmen sevgisine de bir vurgu yapmış olduğumuzu düşünüyorum. Onlarda öğrencileri ile yaratıcı çalışmalar yapmışlar, güzel zaman geçirmişler. Aralarında ki bağı da kuvvetlendirdiklerini düşünüyoruz. Bizler için güzel bir çalışma oldu. Tepkiler ve geri dönüşlerde gayet iyi. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler billboardlarda kendilerini arıyorlar. Bunun karşılığında iyi tepkiler aldık” dedi.