Şebeke suyu temiz

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Şebeke suyu temiz
15.01.2019 - 18:14

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay basında yer alan “şebeke suyunda salgın riski” şeklindeki haberlere ilişkin yaptığı açıklamada şebeke suyunun tertemiz olduğunu vurgulayarak “vatandaşlarımız suyu gönül rahatlığıyla içebilir” dedi.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Beyköy 1.OSB’deki bir fabrikanın filtresinin patlaması sonucu Duraklar Köyü’ndeki dere yatağına karışması ve beraberinde Düzce'de içme suyu kaynaklı bir salgının ortaya çıkmasından korkan vatandaşlara “Suyumuz tertemiz, halkımız suyumuzdan gönül rahatlığı ile içebilir” açıklamasında bulundu.  Düzce Belediyesi Arıtma Tesisinin Beyköy’ün üzerinde olduğunu ve fabrikadan dere yatağına karışan mikrobun fiziksel olarak o suya karışmasının mümkün olmadığını söyleyen Başkan Ay açıklamasında şunları kaydetti: “Çevre sağlık müdürlüğümüz ve jandarmamız gittiler baktılar orada inceleme yaptılar. Bizim suyumuz Beyköy’ün üzerinde arıtma tesisimizden geliyor. Duraklar Köyü ile bizim aramızda kot farkı var. Oraya karışma şansı yok. Biz o yüzden çıkan haberler üzerine sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Suyumuz tertemiz, halkımız suyumuzdan gönül rahatlığı ile içebilir. Suyumuz 24 saat kontrol ediliyor. Hem güvenlik hem de kimyasal olarak arıtılıp, incelenmektedir. Önemli görevlerimizden birisi, birincil görevimiz, halkımıza sağlıklı su temin etmektir. Burada bizim mühendislerimiz 24 saat kontrol ediyor. Düzce’mizin suyu tertemizdir, pırıl pırıldır, oksijen oranı yüksektir. Suyumuzda herhangi bir problem yok, halkımız müsterih olsun.”

Başkan Dursun Ay açıklamasında ayrıca şu ifadelere de yer verdi: “Bizim suyumuz 5-6 atmosfer basınçla sisteme su veriyor. Evlerimizde duş alıyoruz, çamaşır yıkıyoruz. Belli bir basınçta verilmezse bunların hiçbirini yapamazsın. Belli bir basınçla gelen suyun içerisinde dışarıdan bir şeyin girme ihtimali yok. Zaten biz çıkış noktalarından da numuneler alıp kontrol ediyoruz. Altyapımızda olsun, arıtma tesisimizde olsun hiçbir problem yok. Ama hatların zamanla yenilenmesi tabi ki gerekir.”