Başkan Tuna projelerini tanıttı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Başkan Tuna projelerini tanıttı
4.03.2019 - 13:14

Cumayeri  Belediye Başkan Adayı Recep Tuna düzenlenen programla projelerini  tanıttı. Başkan Tuna’nın slayt eşliğinde anlattığı projeler ayakta alkışlandı.

Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna 31 Mart yerel seçimleri öncesi Cumayerili vatandaşlardan 5 yıl daha yetki istedi. 2014 yılında vaat ettiği projelerinin hepsini gerçekleştiren Tuna, hazırladığı projeleri Cumayeri halkı ile paylaştı. Cumayeri kapalı spor salonunda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, 65. Hükümet Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü, Düzce Milletvekilleri, Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve çok sayıda Cumayeri halkı katıldı.

Açılış Konuşmasını yapan Cumayeri AK Parti İlçe Başkanı Necdet Keleş’in ardından söz alan Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna ilk olarak görev süresi boyunca yaptığı çalışmalardan bahsetti. Tuna 2014 yerel seçimleri öncesi verdikleri tüm sözleri yerine getirdiğinin altını çizerek; “2014 yılında yapılan Yerel seçimler öncesi verdiğimiz tüm vaatleri yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. 5 yılda yapacaklarımızdan kısaca bahsetmek istiyorum. Göreve gelmeden önce en çok şikayet edilen konuların başında su sorunu geliyordu. Cumayeri’nde kangren haline gelen su sorunu artık tarih oldu.  Kurduğumuz arıtma tesisimiz ile artık musluklarımızdan temiz, içilebilir su akıyor. Depremden bu yana atıl vaziyette olan belediye meydanımızdaki pürüzü gidererek oraya içerisinde belediye hizmet binasının da olduğu iş merkezimizi kazandırdık. Altyapı ve üst yapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamladık. Değerli milletvekilimiz Kenan Sofuoğlu’nun da gayretleri ile motor pisti projemizi başlattık. Bu projemiz sadece Cumayeri ve Düzce Projesi değil Dünya projesi olacak. Yüz binlerce kişi Cumayeri’ne gelerek burada yarışları izleyecek ve Cumayeri’nin ekonomisine büyük katkı sağlanacak” dedi.

Başkan Tuna hayata geçirdiği projelerin ardından yeni dönem için hazırladığı projeleri  slayt eşliğinde katılımcılara anlattı. İşte Başkan Tuna’nın yeni dönem için hazırladığı projeler: Pazaryeri projesi, Kültür Merkezi Projesi, Millet Kütüphanesi, Kongre Merkezi ve Düğün Salonu Projesi, Dereboyu Islah Projesi, Spor Altyapı Akademisi, Rafting Turizm Alanı Projesi, Sanayi Sitesi ve Terminal Projesi, Konferans Salonu Projesi, TIR parkı Alanı Düzenlemesi, Orta Mahalle Bulvar Düzenlemesi, Orta Mahalle Mezarlık Düzenlemesi, Macera Parkı Projesi, Yarış Pisti Projesi, Park Alanları Projeleri, Kavşak Düzenleme Çalışmaları, Cumayeri Tarih Müzesi, Kültür Gezileri, TOKİ Projeleri, Külliye ve Kur’an Kursu Projesi, Pazaryeri Projesi.

 

BEN DE CUMAYERİLİYİM

Toplantıda konuşan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Kendisinin de Cumayerili olduğunu hatırlatarak başkan Tuna’nın her zaman için yanında olduklarını ifade etti. Başkan Ay kendisinin de AK Parti Düzce İl Genel Meclis üyesi adayı olduğunu söyleyerek, Cumayeri il genel meclis üyelerine, Belediye Meclis üyelerine ve Başkan adayı Recep Tuna’ya Cumayeri halkından destek istedi.

 

BAŞKAN TUNA VE EKİBİNE KEFİLİM

Başkan Ay’ın ardından söz alan Düzce Milletvekili Fahri Çakır; “Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Recep Tuna Başkanımızın ekibi ile birlikte yaptığı işlere bakmanız yeterlidir. 5 yılda Cumayeri’nin nasıl bir dönüşüm yaşadığını hepimiz görüyoruz. Muhalefet adylarının anlattığı bazı projeleri duyduğumda şaka yapıyorlar sandım. Yapılması imkansız olan projeleri milletin önüne sunulmasını doğru bulmuyorum. Başkan adayımız Recep Tuna’nın sıraladığı projelerin hepsini yapacağına canı gönülden inanıyorum biz de milletvekilleri olarak kendilerine her türlü destek olacağımızın sözünü veriyorum” dedi.

 

DÜZCE’DE İTTİFAK YOK

Düzce Milletvekili Ayşe Keşir Düzce’de ittifak olmadığını Cumhur ittifakının Düzce’de seçimlere ayrı ayrı girdiğini hatırlatarak; “Cumhur ittifakımız içerisinde bulunan AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi adaylarını ayrı ayrı çıkardı. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın adayı Recep Tuna’dır. Ben AK Parti’nin kuruluşundan bu yana 78 il gezerek seçim çalışmalarına katıldım. Ancak Recep Başkanımızın Projelerini bir çok il belediyesinde bile görmedim. Başkanımızı bu konuda tebrik ediyorum” dedi.

 

PİST ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu da Başkan Recep Tuna’ya destek olmak için salondaki yerini aldı. Cumayeri’nde bir süre önce başlayan Motor pisti ile ilgili de bilgi veren Sofuoğlu; “Öncelikle Belediye Başkanımız Recep Tuna’ya Motor pisti projesindeki cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Bir çok belediye başkanının cesaret edemediği projeyi üstlenerek Cumayeri ve Düzce sevdasını göstermiş oldu. Bu proje için bana geldiklerinde ben de çok heyecanlandım. Düzce’de bir ilçe belediyesi daha bu projeyi istedi ancak, Başkanımız Recep Tuna işin peşini bırakmayarak ilçeye bu projeyi kazandırdı. Alt yapıyı Belediyemiz tamamladı. İnşallah yeni dönemde asfaltlama çalışmalarına başlayarak pistimizi tamamlayacağız. Recep Başkanımızın hazırladığı diğer projeleri de çok beğendim. Bu projeler ile Cumayeri bambaşka bir ilçe görünümüne kavuşacak” dedi.

 

BAŞKANIMIZA GÜVENİMİZ TAM

Ak Parti İl Başkanı Mustafa Keskin yaptığı konuşmada başkan Tuna’ya tam destek verdiklerini söyleyerek; “Başkan Tuna’nın yaptığı çalışmalar ortada. Hükümetimizin de desteği ile bir sonraki dönem için hazırladığı projeler Cumayerini bambaşka bir ilçe haline getirecektir. Ben kendilerine ve ekibine çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

DÜZCE’YE NE YAPILIYORSA CUMAYERİ’NE DE O YAPILACAK

 “Biz hayallerimizden bahsetmiyoruz, yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan başlıyoruz” diyerek sözlerine başlayan 65. Hükümet Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü; “Bugün burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bizim için bakanlığınız döneminde ne yapıldı diye sorular geliyor. Arkadaşlar bunları söylemek istemezdim ama  şuan içerisinde bulunduğumuz spor salonunu Benim bakanlığımız döneminde dönemin spor bakanı Akif Çağatay Kılıç ile görüşerek yaptık. Bu salonun açılışını çok iyi hatırlıyorum. Belediye başkanımız Recep Tuna’nın ve bizim gayretlerimiz neticesinde bölgemizde örneği olmayan bir spor salonunu Cumayeri’ne kazandırdık. Geçmişte olduğu gibi yeni dönemde de Cumayeri Belediye Başkanımız Recep Tuna’nın arkasında olacağız. Şunu hatırlatmakta fayda var. Cumayeri’nde ittifak yok Bizim adayımız ve Cumhurbaşkanımızın adayı Recep Tuna’dır, kendisine destek istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye meclis üyeleri ve partililer ile toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.