Düzce Özel Sağlık Anadolu Lisesi TSE belgeli temiz ve güvenli okul oldu

DüzceSonHaber

Düzce Özel Sağlık Anadolu Lisesi TSE belgeli temiz ve güvenli okul oldu
13.10.2020 - 15:31

Düzce Özel Sağlık Anadolu Lisesi ve Özel Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda yüz yüze eğitime katılması için TSE tarafından verilen “Okulum Temiz” belgesi almaya hak kazandı.

Düzce’de özel okullar içinde TSE onaylı “Okulum Temiz” belgesi alan ilk okul olan Düzce Özel Sağlık Anadolu Lisesi ve Özel Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucusu Maksut Balta her iki okulda tüm önlemlerin alındığını ifade ederek “Yeni eğitim öğretim yılı ülkemize hayırlı olsun. Pandemi döneminde kısa süre içinde kararlar verilip yüz yüze eğitime geçildi. Bununla ilgili olarak hemen hemen hergün nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatılıyor. Bizde okullarımızda öğretmenlerimiz kanalıyla derslere girmeden önce çocukların ateş ölçümleri, maske kontrolleri yapılıp sınıflarına alınıyorlar. Sınıfta da ayrıca öğretmenler tarafından kontrol ediliyorlar” dedi.

TSE’den okulum temiz belgesi aldılar

Balta TSE’den okulum temiz belgesi sahibi olduklarını dile getirerek “Okulumuz TSE’den okulum temiz, okulum sağlıklı projesi kapsamından alınması gereken tüm önlemler alınarak genelgelere uygun hareket edildi. Bu belgeyi almaya hak kazanan Düzce’de ki okullardan birisi olduk. Kendi sağlık okulumuzun olması hemde Mimar Sinan Teknoloji Kolejimizin içinde bütün önlemler alınmış durumda. Okulumuza öğrencilerimiz güvenli ve sağlıklı bir şekilde devam etmekteler” dedi.

Velilerimizin de dikkat etmesi gerekiyor

Velilerinin de pandemi sürecinde okullarda alınan tedbirlere özen göstermeleri ve çocuklarını buna göre motive etmeleri gerektiğini söyleyen Balta “Velilerimizin açıklanan kuralları harfiyen yerine getirmeleri gerekiyor. Her ne kadar eğitim okulda veriliyorsa da eğitimin bence ilk önce aileden geçmesi gerekiyor.  Ailelerin çocuklarına alınması gereken tedbirleri öğretmesi ve uymaları gerektiğini bildirmesi gerekiyor. Bizim de okulda öğrettiklerimizi öğrencilerimizin de ailelerine aktarması gerekiyor” dedi.

Öğrencilerin yiyecek ve içeceklerini yanında götürecek”

Balta son olarak öğrenciler içinde uyarılarda bulunarak “Bütün okullarda kantinler kapalı olduğu için alışveriş yapılmıyor. Okulların ilk, orta ve lise döneminde de olsa çocukların mutlaka yiyecek ve içeceklerini yanlarında getirmeleri gerekiyor. Kantin kapalı olduğu için yanlarında su şişelerini yada soğuk sandviçe benzer aperatif yiyeceklerini getirmelerinde fayda var. Milli Eğitim Bakanlığı kararına göre okulda alışveriş yasak. Bu yüzden ailelerin çocukların beslenmelerine de dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.