Otizmli öğrencilerin daha rahat öğrenmesi için sera ve hayvanat bahçesi oluşturdular

DüzceSonHaber

14.01.2021 - 09:36

Metek TOKİ mahallesinde bulunan ve otizmli öğrencilerin öğrenim gördüğü özel eğitim okulunda ki öğretmenler, ağır ve orta düzey otizmli öğrencilerin dersleri daha rahat anlamasını ayrıca öğrencilerin daha rahat rehabilite olmasını sağlamak için pandemi döneminde okul bahçesine hayvanat bahçesi ile sera kurdular.

 Metek Mahallesi’nde bulunan, ağır ve orta düzeyde otizm, spektrum bozukluğu olan öğrencilerin eğitim gördüğü Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmenleri pandemi dönemini değerlendirmek ve öğrencilerin daha rahat rehabilite edilmesini sağlamak amacıyla okul bahçesine içerisinde bıldırcın, horoz, tavuk, sülün ve tavşanların bulunduğu bir hayvanat bahçesi ile içerisinde çeşitli sebze ve meyvelerin yetiştirilebileceği sera yaptılar. Okula zaman zaman gelen öğrenciler hayvanat bahçesinde hayvanları beslerken aynı zamanda öğretmenleri ile serada toprağı sebze ve meyve dikimine hazırlıyorlar. Öğrenciler bu sayede derste öğrendiklerini canlı gördükleri gibi daha rahat rehabilite oluyorlar.

Özel Eğitim Öğretmeni Mehmet Ali Yıldırım öğrenciler için nefes alacakları bir ortam oluşturmak istediklerini ifade ederek “Biz pandemi sürecini verimli geçirmek adına öğretmen arkadaşlarımızla birlikte neler yapabiliriz diye düşündük. Sonuç olarak bu iki projeyi okulumuza kazandırdık. Birisi sera arkadaşlarımızla birlikte ürün yetiştirmek için hazırlık yapıyoruz. Diğer ise hayvanat bahçesi olarak adlandırdığımız kısım. Bu kısmı da öğretmen arkadaşlarımızın, bağışçıların takviyeleri ile hayvan alıp hayata geçirdik. Bizim amacımız okullar açıldığı zaman öğrencilerimize nefes alabilecek ortamlar oluşturmak” dedi.

Özel Eğitim Öğretmeni Beste Oktav ise bir yandan online derslerini tamamladıklarını bir yandan da okula giderek sera ve hayvanat bahçesi oluşturduklarını ifade ederek “Öncelikle bu okulda orta ve ağır düzeyde otizm, spektrum bozukluğu olan öğrencilerimiz var. Onlara eğitim veriyoruz. Uzaktan eğitim döneminde evlerine gittik, veli ziyaretleri yaptık, canlı derslerimiz oldu. Fakat çocuklar evde oldukları için bu dönemde çok sıkıldılar. Bu sebeple sera ve atölyeler yapmaya karar verdik. Sadece online ders yapmak yerine öğretmenler olarak fedakarlık yaparak hem online dersleri uzaktan ilerletirken hemde buraya gelerek bu alanları oluşturduk. Hayvan bakım atölyesine hayvanları dersin dışında da göstereceğiz. Örneğin derste bir tavuğun nasıl ses çıkardığını öğretmemizin yanı sıra canlı canlı o sesi dinleteceğiz. Aynı zamanda hayvan sevgisi kazandırmak istiyoruz” dedi.

Okul Müdürü Talha Aydoğan ise fedakarlık yapan öğretmenlere ve sera ile hayvanat bahçesinin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz