Bu okul 4 duvara sığmıyor

DüzceSonHaber

Bu okul 4 duvara sığmıyor
14.01.2021 - 11:48

Karahacımusa Mahallesi’nde Memur-Sen konutları içerisinde bulunan Özel Doğuş Koleji öğrencileri derslerini 4 duvar arasından çıkardı. Öğrenciler okulda öğrendiklerini doğada pekiştirerek deneyim kazanıyor.

Düzce’nin ilk ve tek montessori eğitimi veren Özel Doğa Koleji öğrencileri hem okulda hem doğada eğitim görüyorlar. Okulun temel ilkesi öğrencilerin 4 duvar arasından çıkması ve pekiştirici eğitimlerle birlikte hayata tamamen hazır olması olarak gösteriliyor.

Okul kurucu Serap Turan eğitimler konusunda bilgiler vererek “Okulumuz dört bir yanı yeşilliklerle çevrili, bitki yetiştirme alanı, hayvanat bahçesi, çocukların oyun parkurları, açık hava derslikleri ile çocuklarımızın tüm eğitim ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde dizayn edilmiştir. Okulumuz 2 yıldır düzenli olarak Okulum dışarıda projesi ile birlikte haftada iki gün ormanda özel kıyafetleri ile birlikte eğitimlerine devam etmektedir. Bunun dışındaki diğer günler okulumuzun bahçesinde 3 dönün arazi üzerinde çocukların doğa ile iç içe eğitim görebilecekleri aktiviteler hazırlanmıştır. Çocuklarımız İçin özel hazırlanmış Montessori atölyesi aktif olarak kullanılarak çocuklarımızın eğitimlerinde önemli rol oynamaktadır. Özellikle de geleneksel anlamda açık alanlarda öğrenme eğilimi “Okulum dışarıda” adını verdiğimiz projemiz ile çocuklara doğayı keşfetme, oynama, etrafındaki dünyayı tanıma ve öğrenme, doğa olaylarını gözlemleme imkânı sunmuştur” dedi.

Turan “Orman okullarında yetişip ilkokula başlayan çocukların sosyal becerilerinin güçlü olduğu, etkin grup çalışması yapabildikleri ve bu çocukların genelde yüksek özgüvene sahip oldukları gözlemlenmiştir. Yine orman okullarında öğrenim gören çocukların ileriki okul hayatlarında çok daha başarılı ve mutlu oldukları gözlemlenmiştir. Okulum dışarıda; çocukların, eğitimciler eşliğinde ormanları ziyaret ederek kişisel, sosyal, büyük ve küçük motor (teknik) becerilerini geliştirdikleri açık hava eğitimleridir, diyebiliriz. Orman okullarında doğal çevreyi de içine katan, birçok kişisel ve sosyal becerinin geliştirilmesini amaç edinen kazanımları da kapsayan çok yönlü, sarmal ve esnek bir müfredat uygulanır. Okulumuz müstakil yeşilliğin içinde çocukların ihtiyaç duyduğu her alana sahip eğitimlerinde orman okulu çalışmalarına yer veren bir kurumdur” şeklinde konuştu.