Kar çocukları sevindirdi

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Kar çocukları sevindirdi
8.01.2019 - 13:34

DÜZCE’de gece saatlerinden itibaren başlayan ve sabah saatlerinde ise etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle Düzce’de okulların tatil edilmesi en çok çocukları sevindirdi. Kar yağışı ile birlikte sokaklara akın eden çocuklar naylon poşetlerle kaydılar ve kar topu oynadılar. Düzce Belediyesi ekipleri ise gün boyu yol açma ve tuzlama çalışması yaptı.

Düzce’de gece saatlerinden itibaren yağmaya başlayan kar, sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Düzce Valiliği kararı ile okulların tatil edilmesi ile evlerinden çıkan çocuklar sokaklara akın ettiler. Kar yağışı altında eğlenen çocuklar naylon poşetlerle kayarken, birbirleri ile kartopu oynadılar.

Çocuklar, “Okullar tatil oldu. Çok eğleniyoruz. Poşetlerimizi aldık sokaklara akın ettik. Kar hala yağıyor. Kar yağışının devam etmesini istiyoruz” dediler.

Diğer yandan Düzce Belediyesi ekipleri ise gece saatlerinden itibaren özellikle ana arterlerin kapanmaması için yoğun mesai harcadılar. Tuzlama ve yol açma çalışmalarını inceleyen Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, “Beklediğimiz kar geldi. Geceden itibaren belediyemizin araçları önce tuzlama sonra ise yol açma çalışması yaptılar. Yaklaşık 35 aracımız çalışıyor. Ayrıca 125 personelimiz sadece karla mücadeleye devam ediyor. Düzce Belediyesi sınırları içinde kapalı yolumuz yok. Özellikle konutlar bölgesinde yüksek kesimlerde kar yağışı etkin olduğu için çalışmalarımızı bu alanda yoğunlaştırdık. Bütün ekiplerimiz, birim müdürleri ve başkan yardımcılarımızla durumu takip ediyoruz. Hiçbir sorun yok” dedi.

Bazı araçlar ise özellikle rampalarda duramayarak kaydılar. Düzce’de kar yağışının gün boyunca aralıksız devam etmesi bekleniyor.