Devleti yıkımdan karlı çıkardı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Devleti yıkımdan karlı çıkardı
22.01.2019 - 15:12

Aziziye Mahallesi’nde bulunan ve yeni yapılan hastaneye taşınılması ile atıl duruma düşen eski SSK binasında yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Yıkım işlemleri için gecesini, gündüzüne katan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal hem Düzce’yi bir beladan kurtardı hemde devlete 1 milyonun üzerine para kazandırdı.

Aziziye Mahallesi’nde bulunan ve yeni hastanenin açılmasıyla atıl duruma düşen eski SSK binası, son dönemde Düzce’nin başına bela olmaya başlamıştı. Hastane içerisinde yapılan hırsızlıklar nedeniyle hem mahalle halkı tedirgin oldu hemde hastanenin içinde bulunan full-oil yakıtları nedeniyle Melen nehri kirlendi.

Tepkilerin artmasıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal harekete geçti. Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın talimatları doğrultusunda hastanenin yıkımı için firmalarla tek tek görüşen Kartal, yıkımı yapacak firmalarla hastanenin hurdaları karşılığında sıkı bir pazarlığa girdi. Sonuç olarak devlete hurdalar ve yıkım karşılığında 1 milyon 180 bin lira vermeyi kabul eden müteahhit firma işi aldı ve yıkımlara başladı.

Yaklaşık 3 ay içinde yıkılması planlanan eski SSK binasından devlet hem kurtulmuş oldu hemde 1 milyon üzerinde kar elde etti. Ayrıca mahalle halkı da yıkımdan duyduğu memnuniyeti dile getirmeye başladı.