Buna cinayete teşebbüs denir

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Buna cinayete teşebbüs denir
1.02.2019 - 20:17

Kızılay Düzce Şubesi yönetimi ısrarla ne ruhsatı ne iskanı olmayan Kızılay Çok Amaçlı Düğün Salonu’nda kongre yapmaya çalışıyor. Bu yetmiyor gibi 300 kişilik salona 650 kişiyi davet ediyor.

Kızılay Düzce Şubesi’nin atamayla gelen yönetimi ısrarla Kızılay delegelerinin hayatlarını tehlikeye atmaya devam ediyor. Bilindiği gibi depremler sırasında hasar alan Kızılay Çok Amaçlı Düğün Salonu, statiği deprem yönetmeliklerine uygun olmadığı için aradan yıllar geçmesine rağmen iskansız ve ruhsatsız bir şekilde bekliyordu. Bir önce ki yönetim salonun bu durumu nedeniyle, salonu kiraya vermediği gibi kendi toplantılarını da bu salonda yapmıyordu. Ancak Avukat Halil Aydın yönetiminde ki Düzce Kızılay Şubesi ısrarla hem iskanı hemde ruhsatı olmayan salonda kongre yapmaya hazırlanıyor. Bu yetmezmiş gibi 300 kişilik salona 650 kişi davet ediliyor.

Göreve geldiği gün şeffaf olacağını söyleyen ve bu konuda söz veren Halil Aydın’ın şu soruları cevaplaması bekleniyor;

  1. Salonda iskan ve ruhsat belgesi var mı?
  2. İskanı ve ruhsatı olmayan salona 650 kişiyi davet ederek nereye sığdırmayı planlıyorsunuz?
  3. Olabilecek herhangi bir yangın, deprem veya başka bir tehlikede insanlar yaralanır yada hayatlarını kaybederse bunun sorumlusu kim olacak?
  4. Neden bu salonda ısrar ediyorsunuz?
  5. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın salonun ruhsatsız olduğundan haberi var mı?
  6. Ruhsatı olmayana yerlerin açılışına gitmemekte hassasiyet gösteren Vali Dr. Zülkif Dağlı ve Belediye Başkanı Dursun Ay kongreye katılacak mı?
  7. Kongreyi neden sabah yapma gereği duydunuz? Kazanama korkusu mu var?