Helikopter ambulans Egemen için havalandı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Helikopter ambulans Egemen için havalandı
3.02.2019 - 16:11

Akçakoca İlçesi’nde karşıdan karşıya geçerken otomobil çarpan ve beyin travması geçiren 8 yaşında ki Egemen Tuğrul Eren, Sağlık Bakanlığı’na ait hava ambulansı ile İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Yoğun Bakım ünitesine sevk edildi.

Olay dün öğleden sonra Akçakoca İlçesi’nde yaşandı. Evinin önünde oyun oynayan Egemen Tuğrul Eren aniden yola fırladı ve otomobilin altına kaldı. 112 Acil Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Düzce Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Egemen Tuğrul Eren’in, yapılan müdahalenin ardından çocuk yoğun bakım ünitesinde tedavi görmesine karar verildi. Ancak Düzce ve çevresinde çocuk yoğun bakım üniteleri dolu olduğu için Egemen Tuğrul Eren’in İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Yoğun Bakım ünitesine kaldırılarak tedavisinin devam etmesine karar verildi. Beyin travması geçiren ve karayolu ile sevk olamayacak olan küçük çocuk için Sağlık Bakanlığı hava ambulansı devreye girdi. Düzce Üniversitesi Stadyumu’na inen hava ambulansına alınan Egemen Tuğrul Eren, Çapa Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

Egemen Tuğrul Eren’in dayısı Ziya Denizgez, “Dün yaklaşık 15.00 sıralarında Akçakoca’da çocuğumuza araba çarptı. Daha sonra Akçakoca Devlet Hastanesi’ne ardından ise Düzce Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Çocuğun beyin travması geçirdiğinden şüphe ettikleri için Çapa Tıp Fakültesi’nde yer bulduk. Orada ki 112 ekibimiz hava ambulansı ile gelerek çocuğumuzu şu anda hava ambulansına yerleştirdik. Sevk edeceğiz, inşallah çocuğumuz hayırlısı ile iyileşir” dedi.

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ise küçük Egemen için her türlü imkanı seferber ettiklerini ifade ederek “Dün akşam saatlerinde trafik kazası geçiren Egemen Tuğrul Eren için Düzce Üniversitesi’nde ilk tedavisi yapıldı. Gerekli tüm tedavi ve bakımları karşılandı. Çocuk yoğun bakımı ihtiyacı olması nedeniyle dün akşamdan bu yana yer aramaya başladık. Çapa Tıp Fakültesi’nde çocuk yoğun bakımında yer bulundu. Sağlık Bakanlığı olarak hava ambulansı imkanlarımızdan en büyüklerinden bir tanesi, Egemenimiz için de hayata tutunuş açısından çok önemli bir fonksiyon görmüş olacak. Biz Sağlık Bakanlığı olarak her türkü hastaya ulaşmak için tüm imkanları seferber ediyoruz. Bu çocuğumuz içinde tüm desteği veren bakanlık yetkililerimize de teşekkür ediyorum” dedi.