O avukat tekrar tutuklandı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

O avukat tekrar tutuklandı
11.02.2019 - 15:58

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında göz altına alınan ve yargılanmasına devam eden avukatlardan tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan Teoman Yaman tekrar tutuklanırken, 2 avukatın hükümle birlikte tutuklanması, 3 avukatın ise beraatine karat verilmesi istendi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Düzce’de ki 6 avukata yönelik başlatılan soruşturma kapsamında avukatlar Teoman Yaman, Hasan Çabuk, Süleyman Hilmi Şirin, Metin Çalışkan, Anıl Alkan ve Hüseyin Yılmaz’ın yargılanmasına devam ediliyor.

Düzce Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada savcı mütalaasını sundu. Cumhuriyet savcılığı avukatlardan Metin Çalışkan, Anıl Alkan ve Hüseyin Yılmaz’ın beraat etmesini talep ederken, Hasan Çabuk ve Süleyman Hilmi Şirin ile Teoman Yaman’ın tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme verdiği ara kararda yurt dışına kaçma ihtimali olan ve tutuksuz yargılanan Teoman Yaman’ın tutuklu yargılanmasının devam etmesine karar verdi. Diğer yandan Hasan Çabuk ile Süleyman Hilmi Şirin’in hükümle birlikte tutuklanmasına karar verildi. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 22 Mart tarihine erteledi.