Özlü’den İstiklal Marşı mesajı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Özlü’den İstiklal Marşı mesajı
12.03.2019 - 12:26

65. Hükümet Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 98. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Özlü mesajında;

“İstiklal ve istikbal mücadelemizin en çetin geçtiği dönemlerde yüreği vatan-millet sevgisiyle ve bağımsızlık aşkıyla yanan Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı, aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuştur.

Tarihin her döneminde vatanımızın bekasına, milletimizin geleceğine yönelen tüm tehditlere karşı koyan aziz milletimiz, merhum Akif’in “Milletimindir” dediği İstiklal Marşı’mıza ve uğruna canlar verilen bağımsız yaşama irademize kıyamete kadar sahip çıkacaktır.

Milli şairimiz Mehmet Akif, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' derken, İstiklal mücadelesinde ödenen bedellerin büyüklüğünü dile getirmiş, milletimizin o zor şartlar altında gösterdiği kahramanlığı tarihe altın harflerle kazımıştır.

Cepheler, şartlar, silahlar değişmiş olsa da istiklal ve istikbalimiz uğruna canlarımız pahasına verdiğimiz kararlı mücadele ve ülkemiz için koyduğumuz hedeflerimiz değişmemiştir. Sınırlarımızın içinde ve sınır ötesinde varlığımıza, birliğimize, bağımsızlığımıza tehdit oluşturan terörle ve türlü kuşatmalarla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz, inanıyorum ki istiklal mücadelesi ruhuyla tüm engelleri aşacak, badireleri atlatacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 98. yıl dönümünde Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.