Bıyık’tan seçim sonrası değerlendirme

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Bıyık’tan seçim sonrası değerlendirme
3.04.2019 - 14:48

MHP Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık, kaybettiği seçimlerin ardından yaptığı basın toplantısı ile süreci değerlendirdi.  Her halükarda MHP’nin Düzce’de oylarını artırdığının altını çizen Bıyık, Cmhur İttifakı’nın başarılı olduğunu söyledi.

MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık, seçimlerin tamamlanmasının ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kusursuz Kafe’de düzenlediği basın toplantısında Erdoğan Bıyık açıklamalar yaparak gazetecilerin sorunlarını cevaplandırdı. Erdoğan Bıyık, basın toplantısının başında seçim sürecini değerlendirdi. MHP Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık; “Çok yoğun ve hızlı bir seçim çalışması geçirdik. Aday adaylığım ve adaylığım sürecinde beraber olduğumuz bana çok büyük destek veren basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Yoğun bir seçim dönemi geçirdik. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Arkamıza dönüp baktığımızda yapmadığımız bir çalışma kalmadığını görüyoruz. Kazasız belasız bir seçim dönemini atlattık. Seçim sonuçlarına baktığımızda merkezde seçimleri alamasak ta aldığımız 5 ilçemize baktığımızda, aldığımız oy oranlarına baktığımızda MHP Düzce’de büyük bir başarıya imza atmıştır. İlçelerde kazanan Belediye Başkanı arkadaşlarımı kutluyorum. Onlarda çok büyük emek verdiler çalışma yaptılar. MHP Tarihinde görülmemiş bir başarıya bütün teşkilatlarımızla birlikte salladığımızı düşünüyorum. Kaybetmekte bir kazançtır derler bizde aynen öyle yaptık. Bütün il bazında oy oranlarına baktığımızda büyük başarı sağladık. Genel başkanımıza da bana da bu görevi tevdi ettiği için şükranlarımı sunuyorum. Kendisi bana bir görev verdi bizde bu göreve layık olabilmek için çok çalıştık. Bütün sonuçlar Düzcemize hayırlı olsun. Yeni seçilen başkanlarımız da Düzce’ye hayırlı hizmetler yapacaklardır. İnşallah Düzce’de ki sıkıntı ve sorunların belediye anlamında üstesinden geleceklerdir diyorum. Düzce hepimizin, Düzce siyaset üstüdür. Aslolan Düzce’ye hizmettir. Elimizden gelen her türlü çalışma ile Düzce’nin menfaatleri, kazancı için hazırız. Hizmet süreci bitmemiştir. Düzce’nin geleceği için herkesin emrinde olduğumu belirtmek isterim” dedi.

 

“MASRAFLARIMI ÖNCEDEN AYARLAMIŞTIM”

Seçim masrafları ile ilgili sorulan soruya ise Erdoğan Bıyık; “Ben hayatı boyunca planlı yaşamış bir insanım. Belediye Başkanlığımda aniden verilmiş bir karar değil. 3 Yıl önce Ümit Yılmaz’ın İl Başkanlığı seçiminde alınmış bir karardır. Ben ticaret insanıyım, hesabımı kitabımı iyi bilirim, iyi hesap yaparım. Kendimi 3 yıl boyunca hazırladım. Seçimdeki bütün masraflarımı önceden planladım. Ben Düzce’ye hakkımı helal ediyorum. Onlarda bana halklarını helal etsinler. Bizim mütevaziliğimiz nezaketimizdendir. Ben sadece Düzce2ye değil Türkiye’ye ürün satan bir şirketin sahibiyim. Onun için bizim yaptığımız her şey planlanmış, daha önceden hazırlığı yapılmış ve halka sunulmuş şeylerdir. Bundan da çok mutluyum. Seçim boyunca yaptıklarımızla Düzcelilerin yüzünü güldürebildiysem ne mutlu bana” dedi.            

 

“ÖMER KÜÇÜK HİÇBİR ŞEY KATMADI”

Çok çalışmalarına rağmen seçimlerden 3. parti olarak çıkmalarını da değerlendiren Erdoğan Bıyık; “Ömer Küçük diyorlardı ama Ömer Küçük, bu seçim sonuçlarına bir katkısı olduğu görülmüyor. Zaten CHP ve İyi Parti’nin oyu bu. MHP’nin oyu ise geçen tepkilerden dolayı yüzde 19’du. Orada da bir artış var. Düzce’de olan bu çalışmalar sonucunda ilçelerde 5 belediye kazandırdı. Bu tabloya bakıldığında biz başarılıydık. Seçimi kazanmak yada kaybetti,rmek değil, mühim olan gerektiğinde o mücadeleyi verebilmektir. Bugüğn Erdoğan Bıyık gider başkası gelir ama geneline baktığınızda MHP Düzce’de yüzde 35’e varan oy artırımıyla br başarı öyküsüdür. Daha önceki seçimlerde hep 2 aday vardı. Ömer Küçük çıkmasaydı kazanırdık. Çünkü bana İyi parti ve CHP seçmeni oy vermekte zorlanmazdı. Seçim içinde de çeşitli atraksiyonlar oldu. Bunların seçime etkisi belki etkisi vardır ama sonuca etkisi yoktur. Bütün bakanlar geldi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı geldi, Yetmedi biz anketlerde öndeydik bu süreçte Cumhurbaşkanı geldi. Düzce Cumhurbaşkanımızı seviyor. Düzce halkının Cumhurbaşkanımıza olan sevgisinden, saygısından dolayı Faruk Özlü Belediye Başkanı olmuştur. Bu memlekette Cumhurbaşkanına olan sevgi ve saygıdan dolayı mahalle muhtarı olamayacak isimler Belediye başkanı ve milletvekili olmuştur. Bu nedenle kimse mahareti kendisinde görmesin. Bunu da Düzce halkı bile bile oy verdi. Ama sonucuna katlanacaktır diyorum. Önümüzdeki dönem çok zor bir dönem olacak. Faruk Özlü’nün projelerini ben takip edeceğim. Verdiği sözleri takip edeceğim. Biz hiçbir şeyi bırakmışta değiliz. Ben MHP belediye başkan adayıyım. Yanındaki 3-4 çakalın ağzına bakarak goy goy siyasetini nasıl yönetecek bakıp göreceğiz” diye konuştu.