İl Genel Meclisi’nde yeni dönem

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

İl Genel Meclisi’nde yeni dönem
10.04.2019 - 14:24

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından İl Genel Meclisi’ne seçilen üyeler ile birlikte İl Genel Meclisi yeni dönem ilk toplantısı yapıldı. İlk toplantı da meclis başkanı ve başkan vekilleri ve komisyonlara üye seçimleri yapıldı. MHP Milletvekili Ümit Yılmaz ise katıldığı meclis toplantısında yaptığı konuşmada cumhur ittifakının TBMM’de ki ahenkli çalışmasını İl Genel Meclisi’nden de beklediklerini söyledi.

İl Genel Meclisi yeni üyeleri ile ilk toplantısını yaptı. Yeni dönem ilk oturumuna MHP Milletvekili Ümit Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, MHP İl Başkanı İlhami, Caboğlu ile İl Genel Meclisi’ne yeni seçilen üyeler ile AK Parti ve MHP’liler katıldı.

Akçakoca MHP meclis üyesi, Engin Özensel’in en yaşlı üye sıfatıyla başkanlığında açılan yeni dönem ilk İl Genel Meclisi’nde başkan olarak İttifak kararıyla Çiğdem Günal Meclis başkanı seçildi. Yapılan oylamada Cumhur İttifakının ortak  adayı olan Çiğdem Günal 21 oyun 20 sini alarak 5. dönem Düzce İGM Başkanı oldu. Yapılan oylamada 1 oy boş olarak çıktı. Cumhur İttifakının 1. Başkan vekili ise Fazlı Koç oldu.

“Meclis’te ki uyumu bekliyoruz”

Mecliste konuşma yapan Milletvekili Ümit Yılmaz; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Cumhur İttifakı’nın uyum içersinde çalıştığını belirterek aynı uyumu İl Genel Meclisi’nde de beklediklerini söyledi. Ümit Yılmaz; “Bu İl Genel Meclisi Cumhur İttifakının üyesi iki parti’nin ümyelerinden oluşyor. Bu da demek oluyor ki. Bu İl Genel Meclisi’nde Düzce’ye Cumhur İttifakı hizmet götürecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yakaladığımız ahengi yakalayacağınız bekliyorum. İl Genel Meclisi üyesi olmak zordur. Sizlerin bu zorlu görevin altından kalkacağınıza inanıyorum. Mecliste bizlere ne zaman ihtiyacınız olursa biz buradayız” dedi.

AK Parti İL Başkanı Mustafa Keskin, “Cumhur İttifakını benimsediklerini ve özümsediklerini bir kere daha belirtmek isterim. İttifak ortağımız Milletvekili Ümit Yılmaz ve MHP İl Başkanı ile birlikte milletimize hizmetkar olarak çalışmalar yapacağınızdan şüphemiz yok. Bizlerde bu konuda sizlere sonuna kadar yardımcı olacağımızı bilmenizi isterim” dedi.

Konuşmaların ardından ihtisas komisyonlarının üye seçimi gerçekleşti. Yapılan oylamalar sonucu görevler şu şekilde dağıldı;

İGM Başkanı Çiğdem Günal (AK Parti)

1.Başkan Vekili Fazlı Koç (AK Parti)

2.Başkan Vekili Hasan Aktürk (AK Parti)

Katip Üyeler Hasan Ergin (AK Parti), Sinan Cumur (AK Parti )

1.Yedek Katip Üye Şükrü Sert (AK Parti)

2.Yedek Katip Üye Osman İlhan (AK Parti)

İl Encümen üyeleri

Dursun Ay, Şaban Arslan (AK Parti ), İsmail Arsal (MHP)

 Plan ve Bütçe Komisyonu

Hasan Aktürk, Fazlı Koç, İbrahim Keleş, Mustafa Özlü, Çiğdem Günal (AK Parti), İsmail Arsal, Murat Çağlar (MHP)

İmar ve Bayındırlık Komisyonu

Şükrü Sert, Osman İlhan, Musa Küçük, Dursun Ay, Hasan Ergin (AK Parti), Ergin Özensel, Muhterem Baltacı (MHP)

Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu

Mustafa Ezer, Hüseyin Yılgın, Sinan Cumur, Şaban Arslan (AK Parti), Ömer Yaman (MHP)

Çevre ve Sağlık Komisyonu

Musa Küçük, Mustafa Özlü, Hasan Aktürk, Necmi Kurt (AK Parti), Nazmi Çakıroğlu (MHP)

Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonu

Fazlı Koç, Şükrü Sert, İbrahim Keleş, Mustafa Ezer (AK Parti), Ömer Yaman (MHP)

Gençlik, Spor ve Turizm Komisyonu

Sinan Cumur, Necmi Kurt, Şaban Arslan, Hüseyin Yılgın (AK Parti), Murat Çağlar (MHP)