Muhalefetten tam destek

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Muhalefetten tam destek
29.04.2019 - 20:16

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün İnönü ve Avni Akyol Parkı’yla ilgili aldığı yıkım kararına muhalefet partilerin il başkanlarından tam destek geldi.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, radikal bir karar alarak İnönü ve Avni Akyol parklarını boşalttırdı ve yıkılmasına kara verdi. Yıkım kararı uygulanarak hem Düzceliler hem de muhalefet partileri Özlü’ye tam destek verdiler.

İYİ PARTİ “MEMNUN OLDUK”

Yeşil Düzce’nin sadece adından  ibaret kaldığını belirten İYİ parti İl başkanı Yunus Özay Er, “Düzce eskiden herkesin imrendiği Yeşil Düzce idi. Ancak zamanla siyasi otorite inisiyatifini betonlaşma, rantsal paylaşım yönünde kullanarak vatandaşlarımızın parklarını müstecire vermiş, müstecirler de park alanlarını rant kapısı haline getirmiştir. 31 Mart Yerel seçimlerinde Düzce Belediye başkanlığını kazanan Faruk Özlü, Düzce halkının olması gereken parklardaki müstecire ait yapıları yıkarak doğru bir hamle yapmıştır. Yıllardır çok kez Düzce’nin gündemine gelen ancak bir türlü sonuca bağlanamayan İsmet İnönü Parkı ve Avni Akyol Parkındaki yapıların yıkılması ve iki parkın da yeşil alan olarak değerlendirilmesi tüm Düzce halkını olduğu gibi bizi de memnun etmiştir” dedi.

CHP “ÖZLÜ’NÜN KARARINA DESTEK VERİYORUZ”

CHP İl Başkanı İlhan Duru yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Teşkilatı olarak, Düzce Belediye Başkanı Sayın Dr. Faruk Özlü’nün, şehir merkezinde bulunan İnönü ve Avni Akyol parklarını halkın kullanıma açık hale getirmesi kararını doğru buluyor ve destekliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman, halkın çıkarları ve beklentileri doğrultusunda, doğru karar ve uygulamaları savunmuş ve bunların destekçisi olmuştur. Kentleşme politikalarında ve şehirlerde, yüksek binalardan oluşan “beton ormanlarında” boğulmak değil, çocuklarımızın parklarda ve yeşil alanlarda oynadığı; planlı, temiz ve nefes alabileceğimiz kent anlayışını benimsiyoruz” dedi.

MHP “KARAR OLUMLU”

MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, Valiliğin parkların kapatılmasıyla ilgili kararına destek verdi. Caboğlu, yaptığı açıklamada, Valilik tarafından ilgili yasal gerekçelerle kent merkezindeki Avni Akyol ve İnönü parklarının kapatılması kararını olumlu bulduklarını söyledi. Parkların ticari amaçlarla değil, halkın menfaatine uygun şekilde kullanılması gerektiğini ifade eden Caboğlu, “Devletimiz doğru ve haklı bir karar almıştır. Parkların en kısa zamanda gerekli düzenlemeler yapılarak, halka açılması gerekir. Bu konuda Valilik ve belediyenin kararını destekliyoruz” ifadelerini kullandı.