Bütün çocuklar birinci oldu

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Bütün çocuklar birinci oldu
13.05.2019 - 13:09

DÜZCE’de 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası nedeniyle engelli öğrenciler arası koşu yarışması düzenlendi. Yarışmada birinci olan öğrenciler sevinçlerini yine arkadaşlarıyla paylaşırken, yarışmaya katılan tüm öğrencilere birincilik madalyası verildi.

Düzce’de faaliyet gösteren ve engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulların ortaklaşa düzenlediği organizasyonla 10 – 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler haftası kapsamında engelli öğrenciler arasında atletizm müsabakaları düzenlendi. Toplamda 25 engelli öğrencinin katıldığı koşularda, özel çocuklar 100 metre ve 50 metrede 1. olabilmek için kıyasıya yarıştılar.  

Start çizgisinde çıkış pozisyonu alan özel sporcular zorlanırken yardımlarına hakemler yetişti. Özel sporcuların rahat çıkış yapabileceği pozisyonu almalarını sağlayan hakemlerin çıkış düdüğüyle birlikte öğrenciler en hızlı şekilde koşmaya çalıştılar. Yarış sonunda birinci olan özel sporcular, başarılarını rakipleri olan diğer özel çocuklarla ve öğrencileriyle paylaştılar.  Yarışmalar sonunda katılımcı tüm öğrencilere birincilik madalyası verildi.

Organizasyon hakkında konuşan Engelliler Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Zeki Canazlar; “Bana göre onların hepsi birer şampiyon. Aileler olarak bizlerin bir sürü hatası var. Bende bir engelliyim. Benimde ailemde hatalar oldu. Çocuklarımızı saklıyoruz. Bunların spor yapmaları güzel. Onlarda birer insan, birer birey. Onlarında bugünkü gibi spor yapmaları lazım. Çocuklarını topluma çıkartsınlar. Onlarında yaşama hakkı var. Herşeyi yapsınlar. Normal bir insan ne yapıyorsa onlarda yapmalıdır” dedi.

Yarışlarda birinci olan Alişan Karaman “1 yıldır koşuyorum. Koşma zor değil. 100 metre koştum” dedi.