Düzce’ye rektör adayı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Düzce’ye rektör adayı
13.05.2019 - 15:11

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü için başvuru yapan sürpriz isimlerden biri de İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Adem Esen oldu. Ancak Esen’in Konya’nın Selçuklu İlçesi’nde belediye başkanlığı görevinde bulunduğu dönemde çöken ve 92 kişinin hayatını kaybettiği Zümrüt Apartmanı davasında da sorumlu olarak gösterildiği iddia edildi.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü için başvuran sürpriz adaylardan biri de İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Adem Esen oldu.

Düzce için önerilmişti

Prof.Dr. Adem Esen’in 2014 yılında Düzce Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı olması için öneride bulunulduğu ancak atamasının yapılmadığı öğrenildi.

Zümrüt Apartmanı sorumlusu olarak gösterildi

Diğer yandan Prof.Dr. Esen’in Konya’nın Selçuklu İlçesi Belediye Başkanı olduğu dönemlerde çöken Zümrüt Apartmanı’nda 92 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili sorumlu olduğu iddia edildi. Esen, her ne kadar belediyenin sorumluluğu olmadığı iddia etse de ODTÜ tarafından hazırlanan raporda sorumluluğun ve ihmalin tamamen belediyeden kaynaklandığı bildirildi.