Bıyık’tan milli maç çağrısı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Bıyık’tan milli maç çağrısı
11.06.2019 - 15:42

ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık, A Milli Futbol Takımına İzlanda’da yapılan muameleye sessiz kalmayarak kınama yayınladı. Bıyık ayrıca Düzcelileri milli maçı izlemeye davet ederek vatandaşlara Türk Bayrağı dağıttı.

A Milli Futbol Takımımıza İzlanda’da yapılan kötü muamele tüm Türkiye’de tepkilere neden olurken, Düzce’de de yaşanan olaylar karşısında hassasiyetini koruyan ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık, yaşanana olaylara sessiz kalmadı.

“BU DAVRANIŞ SPORA YAKIŞMAZ”

Bıyık, İzlanda’da yapılan davranışın spor ahlakına uymadığını belirterek “UEFA Avrupa elemelerinde tarihinde ilk kez Fransa’yı yenerek yüce Türk milletine büyük gurur yaşatan ve ülkemizi sevince boğan A Milli Futbol Takımımız, yine tarih yazmak için gittiği İzlanda deplasmanında hak etmediği davranışlara maruz kalmıştır. A Milli Futbol Takımımızın önemli oyuncularından Emre Belözoğlu televizyon kanallarına röportaj verdiği sırada İzlanda’da gazeteci olduğunu öğrendiğimiz bir kişi tarafından kendisine tuvalet fırçası uzatılmış, A Milli Takımı oyuncularımız havaalanında saatlerce bekletilmiştir. Bu davranışlar ne uluslararası insan haklarına ne centilmenliğe nede spora yakışmamaktadır. Bizler yüce Türk Milleti olarak hem hükümet kanadından gerekeni yaparak Nota verdik hemde devletler arası görüşmelerle bu yapılan terbiyesizce davranışların hesabını sorma sözü aldık” dedi.

“GOLLER BEKLİYORUZ”

Bıyık, A Milli Futbol Takımı oyuncularının yapılan kötü muamelenin cevabını sahada atılacak gollerle göstereceklerine inandığını belirterek “Ancak İzlanda’da yaşanan bu çirkin ve ahlak dışı olayların asıl cevabı bu akşam saat 21.45’de  başlayacak olan maçta verilecektir. A Milli Takımımızın sahada ortaya koyacağı performansla gol yada goller bularak İzlanda’ya gereken dersi vereceğinden şüphemiz yok. Biz Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak A Milli Takımımıza yapılan bu davranışı kınıyoruz. Ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişiminde de yüce Türk Milletinin gösterdiği birlik ve beraberlik duygusu bu maçta da ortaya çıkacaktır. Bu sebeple gelin maçı birlikte izleyelim ellerimizde al bayrağımız olsun diye vatandaşlarımıza Türk Bayrağı dağıtıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZİ TEHDİT EDEN KARŞISINDA 80 MİLYONU BULUR”

Bıyık, Türkiye’nin üzerinde oyun oynayanların karşısında 80 milyon kişiyi bulacağına dikkat çekerek “Herkes bilsin ki hem sporda hem siyasette, içişleri yada dışişlerinde ülkemizi tehdit eden herkes 7’den 70’e karşısında 80 milyon kişiyi bulacaktır. Bu duygularla UEFA Avrupa kupasında tüm takımlara karşı ciddi başarılar alacağına inandığımız A Milli Futbol takımımıza İzlanda karşısında başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.