Bu neyin kafası?

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Bu neyin kafası?
11.06.2019 - 18:20

Aziziye Mahallesi’nde faaliyetini sürdüren Atatürk Devlet Hastanesi’nin belli bir bölümüne Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’nün isteği ile yönetmeliğe aykırı kapı açıldı. Kapının açılmasıyla birlikte vatandaşların da canı hiçe sayıldı.

Aziziye Mahallesi’nde bulunan ve yapımı yıllar süren Atatürk Devlet Hastanesinin Acil servis tarafında ki bir kısmı proje dışında yıkılarak kapı açıldı. Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’nün isteği ile açılan kapı aynı zamanda yönetmeliğe de aykırı.

Yönetmelik sadece 2 kapı olur diyor

Sağlık Bakanlığı’nın Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’ne göre hastanenin sadece giriş ve çıkış olmak üzere 2 kapısı olmak zorunda. Aksi durumlar ise yönetmeliğe aykırı olarak değerlendiriliyor.

Vatandaşların canı hiçe sayılıyor

Diğer yandan yönetmeliğe aykırı olarak faaliyete geçirilemeye çalışılan kapının açıldığı yerden ise tüm hastanenin elektrik ihtiyacını karşılayan yüksek gerilim hattı geçiyor. Hastanenin yapımını üstlenen firma ise yüksek gerilim hattının başka bir yere alınmayacağı yönünde görüş bildirdiği için vatandaşlar kapıdan geçerken yüksek gerilim hattına değmemek için büyük çaba harcıyorlar.

Bu neyin kafası?

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’nde bu kapının açılmasına vesile olan kişi yada kişilerin ise hangi kafada oldukları düşünülmeye başlandı. Kapıdan geçerken yüksek gerilim hattına takılacak kişilerin can kaybına kadar sorun yaşayabileceği ve yönetmeliğe aykırı olarak açıldığı ortadayken, kapının açık kalması yönünde ki ısrarın sebebi ise merak ediliyor.