Aniden bastırdı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Aniden bastırdı
16.06.2019 - 22:20

Düzce’de akşam saatlerinde yağan aşırı yağmur nedeniyle Gölyaka ilçesinde sel ve su baskınları meydana geldi. Su baskınları nedeniyle yollarda çökmeler yaşanırken bir çok fındık bahçesini su bastı. İlçe genelinde 20 evde maddi hasar meydana geldi.  Bazı vatandaşlar su baskınının ardından geride kalan çamurları temizlemek için çalışmalar yaptılar. Çamur ve su içerisinde çalışma yapan vatandaşlar tekrar su baskını yaşanmaması için evlerinin önünde ki dere yataklarını açmaya çalıştılar. Diğer yandan Düzce İl Özel İdaresi ve Gölyaka Belediyesi ekipleri tıkanan kanalizasyonları açmak için iş makineleri ile çalışmalar yaptılar.

Düzce İl Genel Meclis Üyesi Fazlı Koç, sadece Hacıyakup Köyü’nde 2 evin zarar gördüğünü ifade ederek “Hacıyakup köyümüzde 16 bahçemizde su baskını oldu. 2 evimizi su bastı. Olağanüstü bir yağış oldu. Diğer köylerimizde de büyük sıkıntılar yaşandı. Kanalizasyonların taşması ile birlikte bazı yollarımız kapandı. Şu an itibarıyla kapalı yolumuz kalmadı. Temizlikleri yaptık. Hayat normale dönmüş durumda” dedi.

Suların çekilmesi ile evlerine çamur biriken ve temizlik yapan vatandaşlar ise “Yağmur bir anda bastırdı. Ne yapacağımızı şaşırdık. İyi ki kısa sürdü. Yoksa gelecek suların önüne geçemezdik” dediler.