Satın aldığı yolu kapattı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Satın aldığı yolu kapattı
4.07.2019 - 17:58

Uzunmustafa Mahallesi’nde bulunan ve Pazar yerine giden yol eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş döneminde satılınca, arazi sahibi yolu kapattı. D-100ün bir alt sokağı artık kapalı.

Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş döneminde Bolu Güneş Uluslar arası Nakliyat Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş’ye 3 milyon TL’ye satıldı. Ardından bu zamana kadar bekleyen arsa sahibi yer kendisine verilmeyince inşaat malzemeleriyle yolu kapatarak Pazar yerine giden caddenin kendisine ait olan tek tarafını trafiğe kapattı.

Mahalle sakinleri ise yolun yıllardır bulunduğunu belirterek inşaat yapıldıktan sonra ne yapılacağını merak etmeye başladı. Bazı mahalle sakinleri ise şaşkınlıklarını dile getirerek, yolun tek tarafından nasıl trafiğin ilerleyeceğini merak ettiklerini dile getirdiler.

Yolun tek tarafının satışı ile birlikte yol D-100 yan yol gidiş istikametine açık kaldı. Ancak yolun dar oluşu nedeniyle gidiş ve geliş olarak kullanmakta zorlanan sürücüler, mecburen yolu bekleye bekleye geçmek zorunda kalıyor. Diğer taraftan caddenin bir şeridi satıldıktan sonra hazırlanan yeni planda ise caddenin bir şeridi bölünerek gidiş ve geliş olmak üzere iki şeritli yol haline getirilecek. Caddede yapılan yolun iki şeritli halinde ise yol kenarında bulunan esnafların dükkânlarının önüne kadar geldiği için kaldırım olmayacağından dertli olan mahalle sakinleri Caddede nasıl ilerleyeceklerini kara kara düşünmeye başladılar.