İYİ Parti o sözlere karşı dava açacak

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

İYİ Parti o sözlere karşı dava açacak
5.07.2019 - 09:57

İyi parti Düzce il başkanı Yunus Özay Er, İstanbul seçimlerinden sonra Düzce belediye başkanı Faruk Özlü'nün paylaşımın altına yaptığı ve İstanbul büyükşehir belediye başkanı secile  millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu'na oy verenler için kullandığı hakaret sözcükleri dolayısı ile Kızılay Düzce şubesi yönetim kurulu üyesi Mustafa Bilgin'e dava açacaklarını belirtti.

İyi parti Düzce il başkanı Yunus Özay Er, "24 Haziran seçimlerinden hemen sonra bir çok siyasi sosyal medya üzerinden sonuçlarla ilgili fikirlerini paylaştı. Düzce belediye başkanı Faruk özlü de bu isimlerden biriydi. Faruk bey oldukça naif cümlelerle hisslerini paylaşırken, yapılan yorumlarda Kızılay Düzce şubesi yönetim kurulu üyesi olduğunu öğrendiğimiz Mustafa Bilgin'in yaptığı paylaşım basında  yer aldı.  İnsanlar fikirlerini, düşüncelerini paylaşmakta özgürdür ancak kimsenin siyasi görüşü nedeniyle karşısındakilere hakaret etme hakkı yoktur. Ekrem İmamoğlu'na oy veren milyonlarca İstanbulluya hakaret ederek nefret tohumları ekmek doğru bir davranış değildir" dedi.

Er, "Kadınlarımızın ve annelerimizin kutsiyetine atfen biz Mustafa Bilgin ‘in sarfetmiş olduğu o yakışıksız ifadeleri kendisine iade dahi etmiyor, herkesin tıpkı kendisi gibi bir annenin evladı olduğunu hatırlatmakta fayda görüyoruz. İlgili Paylaşımı yapmış olduğu günden bugüne kadar çeşitli vesilelerle özür dilemesini beklediğimiz ve konuyu medeni çerçevede çözüme ulaştırmak için elimizden geleni yapmtığımız bu şahıs ile alakalı  ise İyi Parti Düzce il başkanlığı olarak , Ekrem İmamoğlu'na oy veren insanlara hakaret ettiği gerekçesiyle hukuki süreci başlatacağız" dedi.