İki çocuk için arama çalışmaları yeniden başladı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

İki çocuk için arama çalışmaları yeniden başladı
28.07.2019 - 13:41

Düzce’de geçtiğimiz hafta meydana gelen sel ve su baskınının ardından kaybolan 2 çocuğun aranmasına yeniden başlandı. Düzce Valisi Zülkif Dağlı arama faaliyetine katılacak ekipleri ziyaret ederek bilgiler aldı.

Düzce’de geçtiğimiz hafta meydana gelen sel felaketinin ardından kayıp olan 7 kişiden 5’inin cansız bedenine ulaşılmıştı. Kayıp olan Kağan Töngel (3) ve Sinem Kaplan’ın (7) ise arama çalışmaları aralıksız sürüyor. Arama çalışmalarına Jandarma Arama-Kurtarma (JAK), AKUT, AFAD, Düzce Arama ve Kurtarma Ekibi (DAKE), İHH Arama-Kurtarma, Ulusal Keşif, Arama ve Kurtarma (UKSAR), Sakarya Arama Kurtarma ve Yangın Timi (SAKTİM) ile diğer ekipleri katılıyor

Kaybolan çocukların denize sürüklenebileceği ihtimalinin de değerlendirildiği çalışmalarda 213 personel, 56 araç, botlar, arama kurtarma köpekleri, drone ve helikopterler, 21 kilometrelik hatta hem su altı hem de karadan çalışmaları sürdürüyor.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı’da bölgeye giderek kayıp olan 2 çocuğun arama çalışmalarına katılan arama ve kurtarma ekiplerini ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar ve son durum hakkında bilgiler aldı.