Kamyoncuların sorunlarını meclise taşıdı

DüzceSonHaber

15.01.2020 - 10:56

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, kamyoncu esnafının son dönemde yaşadığı sorunlarını TBMM’ye taşıdı. Yılmaz, görüşmeler sırasında söz alarak taşıyıcı ve kamyoncu esnafının sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Taşıyıcı ve kamyoncu esnafı son dönemde büyük zorluk çekiyor. Özellikle geçiş ücretleri, vergiler ve mazotun pahalı olması kamyoncu esnafının belini bükerken, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz bu sorunları TBMM’de gündeme getirdi.

Yılmaz, “Son günlerde yaşanan, ekonomik sıkıntılarla boğuşan ve ayakta kalmaya çalışan kamyoncu esnafı, yeterli teşviklerin yapılmaması, ödemek zorunda kaldıkları yüksek oranda trafik cezaları, köprü ve otoban geçiş ücretleri gibi giderlerdeki artışların yanı sıra, büyük lojistik firmalarıyla mücadele gibi sebeplerle rekabet gücünü kaybederek faaliyetini sonlandırmak zorunda kalmaktadır. Bu çerçevede, taşıyıcılar kooperatiflerinin 2019'dan itibaren üye sayıları yarı yarıya azalmıştır. Ülkemizin çağın gerektirdiği dijital platforma geçişi, iş ve çevre güvenliği açısından verilerin biriktirilmesiyle yapılacak düzenlemelerin sağlayacağı fayda ortada olmakla birlikte yeni düzenlemeler ve geçiş süreçlerinin hâlihazırda zorlukla ayakta kalmaya çalışan şoför esnafımızı mağdur ettiği görülmektedir” dedi.

Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz