Çeltik üreticilerinin su sorunu çözüldü

DüzceSonHaber

Çeltik üreticilerinin su sorunu çözüldü
17.01.2020 - 12:32

Düzce Ziraat Odaları Birliği Başkanı Ramazan Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ülke genelinde ki oda başkanları ile birlikte Ankara’ya çıkarma yaptılar. Öztürk, özellikle Düzce sulama birliğinin kapanması ile çeltik üreticilerinin sulama ihtiyaçlarının karşılanması için Milletvekili Ayşe Keşir’den söz aldı.

Düzce’de sulama birliğinin kapanması ile birlikte sulama tesisi bakımsızlıktan kullanılmaz hale geldi. Bu kapsamda özellikle Konuralp bölgesinde ki çeltik üreticileri 2020 yılında su alamama tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Ankara’ya giden ve ülke genelinde ki oda başkanları ile birlikte illerin milletvekilleri ve bakanları ile görüşen Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, Milletvekili Ayşe Keşir ile görüşerek çeltik üreticilerinin sulama kanallarından su alması için garanti aldı. Öztürk, “Düzce oda başkanı olarak 2020 yılında Düzce ovasına su verilmemesi riski ile karşı karşıyayız. Sulama tesisi çöktü, sulama birliği kapandı. Çeltik üreticilerine su verme garantisi aldık” dedi.

Ayrıca oda başkanları Cumhurbaşkanı kararıyla çiftçi borçlarının ertelenmesi ile ilgili olarak, erteleme kararının yanlış olduğunu aktardılar. Öztürk bu konuyu da milletvekillerine aktardıklarını belirterek “Türkiye’de ki 720 oda başkanı kendi milletvekili ve bakanları ile görüşmek için gittik. Çiftçilere borç ertelemesi ile ilgili çıkan kararname ile ilgili 2020-2021-2022 yıllarında oluşabilecek afetlerden dolayı çiftçilerin borçları ertelenecektir. Zararların yüzde 20’si ertelenecek. Bu tip bir ertelemenin mümkün olmadığını anlattık” dedi.