Hamsiyi yediler kanı verdiler

DüzceSonHaber

18.01.2020 - 14:53

Düzce Trabzonsporlular Derneği bu yıl Düzce’de ilk kez hamsi festivali düzenledi. “Hamsiler tavaya, kanlar Kızılay’a” sloganı ile düzenlenen hamsi festivalinde vatandaşlar saatlerce horon oynayarak eğlenceli zaman geçirdi.

Düzce Trabzonsporlular Derneği bu yıl ilk kez “Hamsiler tavaya, kanlar Kızılay’a” sloganıyla hamsi festivali düzenledi. 2 gün sürece festivalde vatandaşlara toplamda 5 ton hamsi dağıtımı yapıldı. Hamsiyi yiyen vatandaşlar önce Kızılay Düzce Şubesi’nin kan bağış otobüsünde kan verdi, ardından Karadeniz yöresi sanatçılarının söylediği şarkılar eşliğinde saatlerce horon oynadılar.

Düzce Trabzonsporlular Derneği Başkanı Mustafa Bilgin, festival hakkında bilgiler vererek “5 ton hamsi dağıtıyoruz, 2 buçuk tonu bugün, 2 buçuk tonu yarın dağıtılacak. Burada bir sloganımız var. Kan bağışı ile ilgili Kızılayın bir sloganı vardı. 1 kan 3 can diye, bizde ona istinaden Düzce Kızılay Şubesi ve Düzce Trabzonsporlular Derneği ortaklığı ile kan bağışı kampanyamızın adını “Hamsiler tavaya, kanlar Kızılay’a” dedik. Katılım ve kan bağışı oranında büyük ilgi var. İnşallah rekor kırmayı hedefliyoruz. Hamsi çok oynak bir hayvandır. Bunu da insanlar yediği zaman bir nevi hamsiye benziyorlar. Kan damarda durmuyor, kanlar kızılaya geliyor. Vatandaşlarımız önce hamsiyi yiyecek, sonra kanını verecek. Sonra horonu tepecek” dedi.

Hamsi sırası bekleyen vatandaşlar 1 saatten fazla sıra beklediklerini ancak hamsiyi çok sevdikleri için beklemeye değer olduğunu söylediler.

Kan veren vatandaşlar ise “Hamsiyi yedik, kanı verdik, biraz sonra horon oynamaya gideceğiz. Hamsiyi yedin mi adamın kanı kaynıyor” dediler.

Festival kapsamında ayrıca Anıtpark Meydanı’na kurulan stantlarda Trabzon yöresine ait yiyecek, giyecek ve içecekler de satışa sunuldu.

 

Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz