Hızlı tren meselesi 7 yıl öncesine dayanıyor

DüzceSonHaber

14.02.2020 - 13:51

Düzce’de son dönemde gündemde olan hızlı tren konusunu Düzce kamuoyu ilk kez Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs’tan duydu. Kıbrıs projenin olabilirliğini gündeme getirdi ve peşini bırakmadı. Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ayhan Şamandar da projenin hem Düzce’ye hemde ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını ortaya çıkardı.

Düzce ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacak İstanbul ve Ankara gibi iki önemli vilayetin arasında ki ulaşım mesafe süresini 2-3 saate düşerek Yüksek Hızlı Tren konusu Düzce’nin gündemine ilk olarak Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs’la geldi. Kıbrıs tam 7 yıl önce projenin uygulanabilir olduğunu gündeme getirmiş ve dönemin AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’la polemiğe girmişti. Kıbrıs o dönemde trenin Düzce’den geçmesi için tüm çalışmaları yaptığını söyleyerek “Bu tren madem Düzce’den geçiyor Adapazarı’nda duracağına Düzce’de dursun. Hayalle işimiz oldu. Olmayacak projeler peşinde değiliz. Hızlı trenle ilgili olarak hangi kapı çalınacaksa çaldım. Tren Ankara’dan çıkacak Bolu, Düzce devam edecek” demişti.

Son dönemde de Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ayhan Şamandar hızlı tren konusunda yoğun mesai içine girdi. Şamandar da Ankara’da çalınmadık kapı bırakmadı ve trenin Düzce üzerinden geçmesi durumunda ülke ve Düzce ekonomisine katkılarını ön plana çıkardı.

Her iki isim hızlı tren projesi için çalışmalarına son sürat devam ederken özellikle siyasi anlamda destek alamamalarına ise bir anlam verilemedi. Özellikle Düzce’nin milletvekillerinin hızlı tren konusunda yeterli çalışma yapmaması iki ismin yalnız kalmasına neden oldu.

Ancak son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hızlı tren projesinin incelenmesini ve değişiklik yapılmasının uygun olup olmadığının araştırılmasını istedi.

 

 

Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz