Özlü’den başsağlığı mesajı

DüzceSonHaber

Özlü’den başsağlığı mesajı
28.02.2020 - 18:26

65. Hükümet Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, İdlib’te rejim güçleri tarafından düzenlenen hava saldırısı sonucu şehit düşen 33 askerimiz için başsağlığı mesajı yayımladı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, İdlib’te rejim güçlerinin saldırısıyla şehadete eren 33 Kahraman Türk askerimiz için yayımladığı mesajında; saldırının, Türkiye Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini hedef aldığını ve bu saldırıya misliyle karşılık verileceğini vurgulayarak şu görüşlere yer verdi:

“İdlib’de Mehmetçiklerimizi hedef alan kalleş saldırıda şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum. Bin yıldır kanımızla, canımızla savunduğumuz vatan topraklarımıza yönelik her türlü tehdit; dün olduğu gibi yarın da kararlılıkla savuşturulacaktır. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımızın, Silahlı Kuvvetlerimizin ve ilgili kurumlarımızın anında müdahalesiyle birlikte;  şehitlerimizin kanı yerde kalmamış ve bu hainlere gerekli cevap verilmiştir. Artık tüm dünya şunu net olarak bilmelidir: Bizim coğrafyamızda, bize rağmen hesap yapılamaz. Türkiye bulunduğu coğrafyada istikrarın, huzurun ve barışın yegâne adresi ve anahtarıdır. Türkiye test edilecek, sabrı sınanacak bir ülke değildir. Ezelden beridir hür yaşamış bir millete ve ülkeye, zincir vurmak gibi bir çılgınlığa kapılmak kimsenin haddi olamaz. Suriye’deki krizi ve kaosu derinleştirenlerin, ülkemizi baskı altına almaya çalışanların, her fırsatta Türkiye’yi yalnız bırakanların ve mültecileri görmezden gelenlerin; hesaplarını gözden geçirmeleri ve ‘bugünün bir de yarını var’ gerçeğini düşünmeleri gerekiyor.  Hain İdlib saldırısında olduğu gibi; geçmişten bugüne, milletimizin her bir ferdinin ortaya koymuş olduğu irade, birlik ve beraberlik ruhu düşmanlarımıza verdiğimiz en anlamlı cevaptır. Biriz, iriyiz, beraberiz, boyun eğmedik, boyun eğmeyeceğiz.”