Sağlık çalışanları destek bekliyor

DüzceSonHaber

Sağlık çalışanları destek bekliyor
14.03.2020 - 17:18

Sağlık-Sen Düzce Şubesi Başkanı Cihan Özal, Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların güvende olması için tüm önlemlerin alındığını ancak sağlık çalışanlarının virüsle mücadele konusunda görevden kaçmadığını ifade ederek, bu aşamada sağlık çalışanlarına destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık-Sen Düzce Şubesi Başkanı Cihan Özal yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarına koronavirüsle mücadele döneminde destek verilmesi gerektiğine dikkat çekerek “Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Covid-19 adı verilen hastalığa yol açan koronavirüs (corona virüsü), Antarktika hariç tüm kıtalara ve 120'den fazla ülkeye yayıldı. Sağlık çalışanlarımızın özverili çalışması, Sağlık Bakanlığı'nın aldığı önlemler sayesinde ülkemizde  Corona (Covid-19) virüsle başarıyla mücadele edilmektedir. Bu mücadeleye halel getirecek dedikodulardan kaçınılmalı, sağlık profesyonellerinin uyarılarına kulak verilmelidir” dedi.

“Geri adım atmayan tek topluluk”

Sağlık çalışanlarının mücadele döneminde geri adam atmadığına dikkat çeken Özal, “Okullar tatil edildi. Üniversiteler tatil edildi. AVM'ler boşaldı. Maçlar seyircisiz. Etkinlikler iptal. Uluslararası sınırlar kapatıldı. İnsanlar birisine dokunmaya korkar oldu. Fakat hastaneler hala AÇIK! Sağlık Çalışanları hastaların nabzını kontrol etmek için, karnını muayene etmek için hastalara dokunuyor, öksürük-nefes darlığı olan hastaların akciğer seslerini dinlemek için hastalarla yakın temas kuruyor. Sağlık Çalışanları endişeleri olsa da ateşi olan, öksüren, nezle  olan hastasını bırakıp kaçmıyor ve görevini layıkıyla hatta fazla fazla çalışarak yerine getiriyor. En yüksek risk altında olan ancak geri adım atmayan, tek topluluk. Onlar saygıyı fazlasıyla hak ediyor. Yaptıkları görev itibariyle kutsal bir mesleği icra eden sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor. Sağlık çalışanlarımızın var olan sorunlarının çözümüne yönelik adımlar atılmasını beklemekte ve 14 Mart’ı gerçek bir bayram havasında yaşamayı arzu etmekteyiz” şeklinde konuştu.