BİLSEM seri maske üretimine geçti

DüzceSonHaber

25.03.2020 - 14:46

 Milli Eğitim Bakanlığı’nın özellikle Bilim ve Sanat Merkezlerinde kalkan maske üretimi yapması konusunda ki çağrısı üzerine Düzce BİLSEM seri üretime geçti. Düzce BİLSEM iki çeşit maske üretmeye başladı. Maskelerden birisi 3d yazıcı yardımı ile yapılırken diğer ise basit malzemelerle yapılan kullan at maskelerden oluşuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında BİLSEM’lerin sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla kalkan maske üretimine geçmesini istedi. Bu çerçevede Düzce BİLSEM 3d yazıcılar ve basit malzemeler kullanarak 2 tip kalkan maske üretimine geçti.

BİLSEM’de 3d yazıcı ile yapılan maskenin tutucu kısmı dezenfekte edilerek önünde bulunan malzemenin değiştirilmesi ile tekrar kullanılabiliyor. Basit malzemelerle yapılan kullan at maske ise vatandaşlarında evine yapabileceği gibi üretiliyor. Bu kapsamda BİLSEM’de görevli öğretmenler malzeme temin ederek evlerinde kullan at maskelerden üretmeye başladı.

Maskelerin üretimi ile ilgili olarak açıklama yapan BİLSEM Müdürü Kenan Göktepe “Sağlık çalışanlarına destek anlamına bir çok kampanya başlatıldı. Bizde BİLSEM olarak ne yaparız diye düşündüğümüzde son dönemde sosyal medya ve televizyonlarda gördüğümüz siper maskelerin sağlık çalışanlarına lazım olacağı, ilerleyen günlerde ihtiyaçların karşılanması noktasında yaşanabilecek güçlük olmasın diye biz 3d yazıcılarda siper maske üretimine başladık. Birer numune yaparak yetkililere gösterdik. Yetkililer gerekli destekleri vereceklerini söylediler. Bu sayede ser üretime geçme kararı aldık. İl Sağlık Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi Hastanesi ile yapılan görüşmelerde ihtiyaç olduğunu ve memnuniyetle kabul edeceklerini söylediler. BİLSEM’de görevli 15 öğretmenimiz evlerinde pratik maskelerden yapmaya başladılar. Bizde burada 3d yazıcılarla seri üretime başladık. 500 üniversite hastanesi 500 devlet hastanesi olmak üzere 1000 adet pratik maske ile 25’er adet olmak üzere 50 tane 3d yazıcılı siper maskeyi teslim edeceğiz. Süreç boyunca ben ve öğretmen arkadaşlarımız üretime devam edeceğiz. Sağlık çalışanlarına destek olmak üzere elimizden geleni yapacağız. Öğretmenlerimiz geliyorlar hocam ben 100 tane bitirdim diyor ve yeni yapacakları kadar malzemeleri teslim ediyoruz. Bu bir tatil değil sosyal mesafe prensibi ile hareket ederek evlerimizden çalışıyoruz. Bu maskelerin üretiminde hijyen kurallarına dikkat ediyoruz. Steril bir ortamımız yok ancak hijyen kurallarına dikkat ediyoruz. Hastane çalışanları ile görüştüğümüzde kullanılmadan önce steril hale getirilerek kullanılacağı söyledikleri için  biz tüm tedbirlerimizi alarak yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz