Belediye başkanlarının 1 yıllık karnesini hazırladık

DüzceSonHaber

Belediye başkanlarının 1 yıllık karnesini hazırladık
1.04.2020 - 14:19

31 Mart 2019 tarihinde yapılan mahalli seçimlerin üzerinden tam 1 yıl geçti. AK Parti’nin elinde olan Akçakoca, Yığılca, Kaynaşlı, Cumayeri ve Gümüşova belediyeleri MHP’ye geçti. Seçimlerin mutlak galibi MHP oldu.

Mazbatalarını alır almaz büyük bir borç yüküyle karşı karşıya kalan yeni belediye başkanları, icraat yapmakta zorlanırlarken, kimi belediye başkanları da beklentilerin çok altında kalarak tam bir hayal kırıklığı yarattı. Bazı belediye başkanları ise,  kısıtlı imkanlara rağmen çok sayıda icraata imza attı. İşte başkanların 1 yıllık karnesi;

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI FARUK ÖZLÜ (ZAYIF) : Eski bakan olmasının verdiği özgüven ile seçimlere girdi ve seçildi. Göreve geldiği günden itibaren işçilerin maaş sıkıntısı çekmesi, otobüslerin zarar ediyor demesi ve belediyenin tahmin ettiğinden daha çok borcu olması Özlü ve ekibini zorladı. Seçim öncesi kolay kaynak bulurum  diye verdiği sözlerin tamamı havada kaldı. Düzce’ye kaynak akıtırım diye verdiği sözlerinin gerçeği yansıtmadığı, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik gerçekler ile kendi hayal dünyasında kurduğu gerçeklerin üst üste çakışmadığı anlaşıldı.

Seçimlerin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, 2004 yılında Mehmet Keleş’in Belediye Başkanı olmasıyla birlikte  gelenek haline gelen Düzce il, ilçe ve belde belediye başkanlarının bir araya geldiği toplantıları rafa kaldırdı.

Özlü’nün seçim beyannamesi arasında yerel alan 15 bin kişiye istihdam, 15 bin kişilik yeni stadyum, Düzce’nin merkezine mevcut stadyum alanına yapılacak Millet Bahçesi, Melensu Park, Asar Deresi ve şehir merkezindeki parkların yeniden dizayn edilmesi öne çıkan vaatlerinden sadece birkaç tanesiydi. İstanbul caddesinde karmaşa hala çözülemezken, Avni Akyol ve İnönü parklarının geleceği sıcaklığını korumaya devam ediyor. Özlü’nün teknolojiden spora, istihdamdan yeşil alana yönelik bir çok vaadi varken 1 yıl içinde henüz doğru düzgün bir icraat gösteremedi. Projeler sadece masa başında  kaldı.  

 Görev süresinin ilk bir yılında, “Mehmet Keleş’in yaptıklarını yıkmaya geldi” imajının oluşmasına  neden olan bir çok yanlış karara imza atan Özlü ile Düzceliler arasında, geçmişte kurulan güven ilişkisi büyüsünü kaybetti. Bakan Özlü’ye olan güven Başkan Özlü olunca 1 yılda yok olmaya başladı. O her basın bültenine “ 65.inci hükümet” sözleriyle başlasa da,  Özlü’nün 1 yıllık karnesi zayıf kaldı.

GÖLYAKA BELEDİYE BAŞKANI YAKUP DEMİRCAN (ZAYIF) : 1 yıllık süreç içerisinde ilçeye beklenen hizmeti veremedi. Kendisinden önce yapılan hizmetlerin üzerine yattı ve beklemeye geçti. Ufak tefek birkaç reklam kokan hareketinin dışında herhangi bir çalışması olmadı. Kamuoyu ile kuruduğu iletişim de çok zayıf olan Demircan’ın karnesi bu yüzden karnesi zayıf geldi.

GÜMÜŞOVA BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM TOZAN (ZAYIF) : AK Parti’den MHP’ye geçti. Gerçeğe bakılırsa hangi partiden olursa olsun seçilmesi büyük oranda mümkündü. Bu yüzden fazlaca kendisine güven duydu ve seçimleri kazandı. Ancak eski Muharrem Tozan olmadığını gösterdi. İlçede herhangi dişe dokunur bir çalışma yapılmadı. Tozan daha çok aday gösterilmemesinin intikamını almaya gelmiş gibi bir tavır sergilemeye başladı. Bu yüzden karnesi zayıf geldi.

CUMAYERİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA KOLOĞLU (ORTA) : Cumayeri’nde sevilen bir sima olarak bilinse de eski amatör ruhunu kaybetmiş bir belediye başkanı oldu. Daha profesyonel düşündüğü için kendisinden beklenen hizmetler daha fazlaydı. İlçede 1 yıl içinde dişe dokunur birkaç hizmetin dışında  yaptıkları makyaj seviyesinde kaldı. Sadece geçmiş dönemden yarım kalan birkaç işi bitirdi ve karnesi orta oldu.

YIĞILCA BELEDİYE BAŞKANI RASİM ÇAM (ZAYIF) : İlçede beklenen hizmetleri henüz hayata geçiremedi. Eski dönemle ve ilçede bürokratlarla kavgaları ön plana çıktı. Gelir gelmez Yığılca’nın simgesi olan bazı eserleri yıkarak tepki topladı. 1 yılda henüz bir hizmeti olmadığı gibi, giderek halktan koptuğu ise gelen son bilgiler arasında. Bu nedenle karnesi zayıf geldi.

ÇİLİMLİ BELEDİYE BAŞKANI MUHSİN YAVUZ (İYİ) :  Belediye başkanlığında ustalık dönemini yaşayan Muhsin Yavuz, uzun süredir yaptığı belediye başkanlığında geçmiş dönemden kalan işlerini tamamlamak için adımlar attı. İlçede belediye binası ve iş merkezini bitirdi. Düzce ilinin en tecrübeli belediye başkanlarından olan Yavuz, kalan işleri tamamlamak için yaptığı çalışmalardan daha fazlası ilçe halkı tarafından beklenmediği için karnesi iyi derecede kaldı.

BEYKÖY BELEDİYE BAŞKANI OSMAN KILIÇ (İYİ) : Ustalık dönemini yaşayan Osman Kılıç,  tecrübeli belediye başkanları arasında yer aldığı için vatandaşlar yarım kalan işlerini tamamlamasını bekledi. Belde belediyesinin imkanları doğrultusunda kazandırdığı hizmetler halkın takdirini topladı. Bu sebeple Kılıç’ın karnesi iyi derecede oldu.

BOĞAZİÇİ BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ERCAN (İYİ) : Belediye başkanlığında ikinci dönemi olan İbrahim Ercan,  beldede kendisinin yarım kalan projelerini tamamlamak için hareket etti. Özellikle D-655 karayolu üzerinde yapılan kavşak çalışmaları ve doğalgaz çalışmaları Ercan’ın hayalleri arasında ki çalışmalardı ve bu çalışmaları gerçekleştirdi. Bütçesi en sınırlı belediye olan Boğazici belde halkın sevgisini kazanan Ercan sevgiyi katladı ve karnesini iyi derecede tuttu.

AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANI OKAN YANMAZ (PEKİYİ) : “ Bu Sefer Okan!” sloganı ile, seçimlerde  Cüneyt Yemenici’ye büyük fark atan Okan Yanmaz, kısa sürede yaptığı icraatlar ile  kendini belli etti.  Sel felaketi kafasında planladığı bir takım  hizmetlerini engellese de ilçede turizmin canlanması için büyük çaba harcadı. Bu çabaları karşılıksız kalmadı. Yıllardır yapılmayan festivali tekrar yapmaya başladı, ilk kez yaptığı Hamsi Festivali ile farkını ortaya koyan Okan Yanmaz, turizm beldesine yakışacak bir çok icraat yaptı. Öğrencilere ücretsiz ulaşım hizmeti, sapak terminalden şehir içine ücretsiz servis  gibi bir çok sosyal belediyecilik faaliyetine imza attı. Bu yüzden kısa sürede her kesimin takdirini topladı. Karnesinin pekiyi olmasını sağladı.

KAYNAŞLI BELEDİYE BAŞKANI BİROL ŞAHİN (PEKİYİ) : Tokyo Olimpiyatlarına gitme hakkı kazanan filenin sultanları için yaptığı paylaşım,  yanlış anlaşılmalara neden oldu. Yaşanılan yol kazası MHP ile yolların ayrılmasına neden oldu. Yılmadı, yorulmadı ve küsmedi. Kısıtlı imkanlarla bir ilçede ne yapılacaksa yapmaya çalıştı.

Atıl durumda olan alanları parka ve insanların zaman geçireceği yerler haline getirdi. Bunun yanı sıra halkın içinden bir kişi olduğunu gösterdi. En önemlisi ilçenin konut ihtiyacının karşılanması için TOKİ’yi kısa sürede devreye soktu ve temeller atıldı. İlçede işsizliğin önüne geçmek için tekstil fabrikasının ilçede kurulmasını sağladı. Özellikle son dönemde yaptığı ataklarla bir çok kesimin takdirini toplayan Şahin karne notunu pekiyi yapmayı başardı.