Valilikten önemli seyahat izin belgesi açıklaması

DüzceSonHaber

Valilikten önemli seyahat izin belgesi açıklaması
1.04.2020 - 17:16

Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada seyahat izin belgesi isteyenlere yönelik önemli açıklamalar yapıldı.

Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile İçişleri Bakanlığımızın almış olduğu Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, Şehirler Arası Otobüs Yolcu Taşımacılığı ile ilgili Genelgeye istinaden, şehirlerarası otobüs seferleri 28.03.2020 tarihi 17:00'den itibaren Valiliklerin izni ile yapılabilecektir.

Söz konusu genelgeye istinaden, Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı Başkanlığında toplanan İl Olağanüstü Umumi Hıfsızsıhha Meclisi Kararı ile “Seyahat İzin Kurulu” oluşturulmuştur. Vatandaşlarımızın bulundukları illerde kalmaları esastır. Zaruri hallerde bir ilden başka bir ile gitmek isteyen vatandaşlarımızın seyahatleri izne bağlanmıştır. İlimizden başka bir ile gitmek isteyen vatandaşlarımız; “Seyahat İzin Kurulu”na, Alo 199 hattına ya da e-devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden başvuru yapabileceklerdir.

Koronavirüs (Covid-19) için alınan önlemleri uygulamak ve sosyal etkileşimi mümkün olduğunca azaltmak amacıyla vatandaşlarımızca yapılacak olan seyahat izin belgesi başvurularının Alo 199 hattından veya e-devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden gerçekleştirmesi önem arz etmektedir.

Unutmayalım! Koronavirüs, alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.”