Çilek toplarken bulduğu taşın göktaşı olduğunu iddia etti

DüzceSonHaber

31.05.2020 - 12:49

Düzce’de çilek toplarken diğer taşlardan farklı bir taş bulan Feride Cesur Yavuz bulduğu taşın göktaşı olduğunu iddia ederek taşın incelenmesini istedi.

Düzce’nin Gümüşova ilçesine arkadaşıyla birlikte dağ çileği toplamaya giden Feride Cesur Yavuz, ormanlık alanda diğer taşlardan farklı özellik gösteren bir taş gördü. Taşı ellediğinde sıcak olduğunu fark eden Yavuz, taşın soğumasını bekleyerek aldı ve beze sararak evine götürdü.

Taşı nasıl bulduğunu anlatan Feride Cesur Yavuz “Bunu bulduğum 2 gün oldu. Arkadaşımla Gümüşova tarafına dağ çileği toplamaya gittik. Bunu gördüğümde diğer taşlara bezemediğini fark ettim. Dokunmaya kalktığımda çok sıcaktı. Sonra bir bez parçasıyla aldım. Baktım diğer taşlara göre çok ağır, gerçekten çok ağır. Eve getirdim hiç dokunmadım. Sonradan haberlerde göktaşı düştüğünü gördüm. Merak ettim internetten araştırdım. Elimi sürdüğümde hiçbir siyahlık bırakmıyor. Sadece parıltılar bırakıyor. Işığı tuttuğumda rengarenk ışıltılar veriyor. Üzerine tükenmez kalemle yazılmadığını öğrendim. Tükenmez kalemle denediğimde üzerine yazamadığımı gördüm. Mermere taşı sürttüğümüzde kahverengi olabileceğini söylüyordu. Baktığımda evet kahverengiye dönük olduğunu siyah olmadığını fark ettim. Etrafı çöküktü. Yarıya kadar gömülmüştü. Etrafı açıktı. İlk dokunmaya kalktığımda çok sıcaktı, elleyemedim. Biraz bekledim ve yanında ki bölgelere baktım başka var mı diye. Baktım etrafında başka göremeyince bunu almak istedim. Gece bezi açtım ve cep telefonu ışığını tuttuğumda gökkuşağına benzeyen beyaz, sarı, mora benzer renkler olduğunu gördüm. İçinde altına benzer sarı sarı tanecikler var. Taşı bulduğum güne kadar uyku düzenim çok iyiydi. Ancak 2 gündür uyuyamıyorum. Sanki taşta bir enerji var beni uyutmuyor. Ama iki gündür uyku uyumamama rağmen uykusuzluk hissim yok. Enerjisi çok fazla belki başka bir şeydir bilmiyorum. Bilim insanlarımızın bu taşı araştırmasını istiyorum” dedi.

Yavuz ayrıca diğer taşlardan daha ağır olduğunu özellikle vurguladı.

 

Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz