Yılmaz fındık üreticisinin sesi oldu fiyatların açıklanmasını istedi

DüzceSonHaber

Yılmaz fındık üreticisinin sesi oldu fiyatların açıklanmasını istedi
17.06.2020 - 08:40

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz TBMM Genel Kurulu’nda kürsüye çıkarak fındık üreticisinin sesi oldu. Yılmaz özellikle çikolata için oldukça büyük önem arz eden fındık fiyatlarının Temmuz ayı ortalarında açıklanmasını istedi.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz TBMM kürsüsünde fındık fiyatı konusunda açıklamalarda bulundu. Yılmaz “Bazı insanlar fındığı zaruri bir tarım ürünü olarak görmüyor olabilirler. Ancak unutulmasın ki fındık çikolata sanayiinde kullanılan vazgeçilemez ürünlerin başında gelmektedir. Karadeniz’de üretilen fındığın dünyada birçok kez denenmesine rağmen kalitesine ulaşılamamıştır. Bu haliyle ülkemizde yetişen fındık geçen yıl ülke ekonomisine 302 bin ton iç fındık ihracıyla 2 milyar doların üzerinde gelir sağlamıştır. Belki de nadir ihraç ettiğimiz ve döviz girdisi sağladığımız tarım ürünlerinin başında gelen fındıkta rekolte olarak bu sene geçen seneye göre ne yazık ki  % 20 lik bir kayıp olacağı tarım bakanlığımız tarafından tespit edilerek açıklanmıştır” dedi.

Yılmaz fındık fiyatlarının Temmuz ayı ortalarında açıklanması gerektiğine dikkat çekerek “Fındık üzerine daha söylenecek çok söz olmasına yaşlanma probleminde iyi tarım uygulamalarına  rağmen zamanınızı fazla almadan sn. cumhurbaşkanımızın ve sn. tarım bakanımıza sesleniyorum. Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi bizim ve tarım bakanlığının tespitleri göz önünde bulundurarak fındık taban fiyatını Temmuz ayı ortalarında 3,5 dolar civarı açıklamaları hem Karadenizli üreticiler açısından hem de ülkemizin sağlayacağı gelir açısından gerekli görüyorum” dedi.