Düzce’nin önünden çekilin

DüzceSonHaber

Düzce’nin önünden çekilin
10.07.2020 - 17:30

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, 2019 yılının Ekim ayında TBMM kürsüsünden Düzce Gümrük müdürlüğü kurulması gerektiğini belirterek Ticaret Bakanlığı’nın çalışma yapmasını istemişti. Ticaret Bakanlığı konuyla ilgili olarak Gümrükler Genel Müdürlüğü’ne onay verdi. Ancak Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün istek yazısına Düzce’den dönüş yapılmadı.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, 2019 yılının Ekim ayında TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada Düzce’ye gümrük müdürlüğünün kurulması gerektiğini ifade etmişti.

Yılmaz’ın bu talebi Ticaret Bakanlığı tarafından onay gördü ve Gümrükler Genel Müdürlüğü’ne talimat verildi. Gümrükler Genel Müdürlüğü ise 2020 yılının Şubat ayında Düzce Valiliği ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’na yazı göndererek Gümrük Müdürlüğü kurulması için hazırlık yapılmasını istedi. Ancak Şubat ayından bu yana Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün yazısına Düzce’den cevap verilmedi.

Durumu öğrenen Düzce Valisi Cevdet Yılmaz, hemen harekete geçerek Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün gönderdiği yazıya cevap vermek için harekete geçti. TSO’nun Gümrük Müdürlüğü yapılması istenen binanın tefrişatının üsteleneceği bildirildi.

Diğer yandan Samsun’a tayini çıkan Zülkif Dağlı’nın konuyla ilgili olarak TSO Başkanı Tuncay Şahin ile birlikte hiçbir girişimde bulunmaması ise tepkilere neden oldu.