Karayolları Olimpiyat Kavşağı esnafını bitirmeye ant içmiş gibi

DüzceSonHaber

Karayolları Olimpiyat Kavşağı esnafını bitirmeye ant içmiş gibi
6.08.2020 - 09:14

Yıllardır yan yollarla entegre halde trafik akışının sağlıklı yürüdüğü Olimpiyat Kavşağı’nda yapılan düzenlemeyle adeta esnafın ekmeğiyle oynandı. Yapılan düzenlemede kavşak trafik yükünü çekemez hale gelirken esnafın dükkanlarına giren bölümler ise bariyerlerle kapatıldı.

Düzce’de yıllardır yan yollarla entegre olan Olimpiyat Kavşağı’nda trafik kendi akışında sorunsuz ilerlerken Karayolları tarafından yapılan düzenleme çalışmasıyla adeta esnaf bitirilmek, trafik ise içinden çıkılma hale gelsin diye uğraşıldı.

Olimpiyat kavşağında ki düzelmeyle yan yollara sapamayan sürücüler trafik yoğunluğu oluştururken, araç konvoyları metrelerce uzamaya başladı. Trafik ışıklarının kısa süreli yanması nedeniyle özellikle Ankara ve İstanbul istikametine gidecek sürücüler trafik sıkışıklığında çileden çıkıyorlar.

Diğer yandan ise aynı düzenleme çerçevesinde yan yollara girişin bariyerlere kapatılması nedeniyle adeta bölge esnafını bitirme çabası olduğunu gösteriyor. Bir çok yatırım yapılan bölgenin bariyerlere kapatılması sonucu alana yatırım yapan firmaların işlerinin azaldığı ve yatırımlarını tekrar gözden geçirdiği öğrenildi.

Düzce’yi sahipsiz bırakan özellikle siyasi kanadın ise duruma müdahale etmesi isteniyor. Yapılacak proje tadilatıyla bölgede bulunan esnafların iş yerlerine tekrar giriş ve çıkışların kolaylaştırılması, trafik sorununun da bir an önce çözülmesi isteniyor.