MHP’li meclis üyeleri yeni otobüsleri sordu

DüzceSonHaber maske-mesafe-hijyen

MHP’li meclis üyeleri yeni otobüsleri sordu
8.09.2020 - 15:49

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Belediye Meclis üyeleri Düzce Belediyesi yönetimi tarafından cevaplanması için yeni ulaşım sistemiyle ilgili olarak soru önergesi verdi.

MHP’li üyelerin verdiği soru önergesinde şu sorular soruldu;

Düzce belediye yönetiminin seçim zamanında yapmayı taahhüt ettiği ulaşım mastır planı ile alakalı sorular.

1-Pandemi döneminde, otobüslerin yerine alınan minibüsler sizce işlevini yerine getirecek mi? Nüfus projeksiyonu ve güzergah aks ve aralıkları ile ilgili olarak bilgilendirme alabilir miyiz? Çünkü vatandaşlar pandemi döneminde bu araçlarla sosyal mesafe nasıl sağlanacak diye soruyor.

2-Yine seçim vaatlerinde bulunduğunuz “Uğraştırmadan ulaştıran Düzce” sloganınız içinde bulunan ve yapmayı vaat ettiğiniz kuzeybatı çevre yolu ne aşamada? Şimdiye kadar neler yapıldı? Neler neden yapılamadı?

3-Yine aynı slogan içinde bulunan “Kent içi bulvarlar” çalışması ile ilgili olarak neler yaptınız? Neleri neden yapmadınız? Nedir bu kent içi bulvarlar? Asfalt döküp yolu açmak mı? Yoksa aydınlatması, kaldırımı, bisiklet yolları ve altyapısıyla tamamen bitmiş bulvar mıdır?

4-Yine seçim vaadiniz olan tır parkı projeniz ne oldu? Ne aşamada?

5-Yine seçim vaadinde bulunduğunuz otopark projeleri ne aşamada? Otopark projeleri derken arsalara yapılan zemini çakıl olan açık otoparklarımı kastettiniz?

6-Akıllı kavşaklar dediğiniz kavşaklar Olimpiyat Kavşağı gibi kavşaklar mı? Olimpiyat kavşağı etrafında bulunan esnafın dertleri dinlendi mi? Bu projeden haberi var mı? Kavşağın yanları neden bariyerlerle kapatıldı? Kapatılması zorunlu ise buna benzer  diğer kavşakların etrafı niye kapatılmadı? Vatandaş merak ediyor! Olimpiyat kavşağının özelliği nedir? Bu konuda meclisi bilgilendirir misiniz?

7-Yeni minibüsleri insanlarımız eski otobüs duraklarında mı bekleyecek? Seçim vaadinde bulunduğunuz kapalı klimalı otobüs durakları ile ilgili olarak ne gibi bir çalışma yapmaktasınız?