Eski şoförlerin dağılımında kriterler ne oldu?

DüzceSonHaber maske-mesafe-hijyen

Eski şoförlerin dağılımında kriterler ne oldu?
17.09.2020 - 10:21

Düzce Belediyesi tarafından yeni otobüslerin devreye alınmasıyla birlikte uzun olan Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüsleri devre dışı kaldı. Ancak bu otobüslerde çalışan ve taşerondan Düzce Belediyesi kadrosuna geçen şoförler çeşitli birimlere dağıtıldı. Şoförlerin birimlere hangi kriterlere göre dağıtıldığı merak edilmeye başlandı.

Düzce Belediyesi Ulaşım A.Ş üzerinden uğur böcekleri ismini verdiği otobüsleri devreye aldı ve uzun otobüsleri devreden çıkardı. Yeni otobüsler şahısların olmasından dolayı kendi şoförlerini çalıştırdıkları için belediye bünyesinde ki şoförler otomatik olarak boşta kaldı. Bununla birlikte uzun otobüslerde çalışan şoförler ise taşerondan Düzce Belediyesi şirketleri üzerinden kadroya alınınca işten çıkarılmadığı için çeşitli birimlere dağıtıldılar.

Bazı şoförler Fen İşleri Müdürlüğü, bazı şoförler İtfaiye Müdürlüğü, bazıları da Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevlendirildiler.

Ancak şoförlerin bu birimlere dağıtılırken hangi kriterlerin uygulanıp, uygulanmadığı merak edilmeye başlandı. Fen İşleri Müdürlüğü’ne şoför olarak verilen eski şoför ile park ve bahçeler müdürlüğünde görevlendirilen ve kazı yapan eski şoför arasında ne gibi bir fark olduğu merak ediliyor.

Yaşanan haksızlığa büyük tepkili olan eski şoförlerden bazıları ekmek parası derdinde oldukları için seslerini yükselemezken sadece yapılan atamalarda hangi kriterlerin uygulandığını öğrenmek istiyorlar.

Bizde Düzce Son Haber Gazetesi olarak Düzce Belediyesi yetkililerine sormak istiyoruz;

1 Düzce Belediyesi’nde şoför olarak görev yaparken çeşitli birimlere dağıtılırken hangi kriterler uygulandı?

2 Şoförlerin öğrenim durumuna mı? Şoför oldukları dönemde aldıkları cezalara mı? Torpillerine mi? Kara kaşına kara gözüne mi? Hangisine bakıldı.

3 Görevlendirmeler yapılmadan önce eski şoförle konuşuldu mu?