Köye ait olan arazı apar topar Sucaeddin Vakfı diye bir vakfa devredildi

DüzceSonHaber

Köye ait olan arazı apar topar Sucaeddin Vakfı diye bir vakfa devredildi
23.09.2020 - 15:29

Uzun süredir Akçakoca Göktepe köyü tüzel kişiliğine ait olan Cumayeri mesire alanına Vakıflar Genel Müdürlüğünce,   Akçakoca ile uzaktan yakından alakası olmayan Şeyh Sucaeddin vakfına devredildiği ortaya çıktı. Göktepe köyü Muhtarı Adalet Metin Sarı,  olayı yargıya taşıdıklarını  söyledi.

Tapusu 1973 yılında Göktepe köyü tüzel kişiliğine verilen Cumayeri Mesire Alanı, Akçakoca ve çevresiyle uzaktan yakından alakası olmayan Sucaeddin Vakfiyesi adına Akçakoca Tapu Müdürlüğü tarafından tescili sağlandığı öğrenildi. Göktepe halkına hiçbir haber verilmeden yapılan işlemin tapu gaspı olduğu ve olayın yargıya intikal ettiği öğrenildi.

Yaptığı yazılı açıklama ile olayı kamuoyu ile paylaşan Akçakoca Göktepe köyü muhtarı Adalet Metin Sarı; “ muhtarlığımıza  ve ilgili  kurumlara bilgi verilmeden, görüşümüz alınmadan, tamamen gizlilik içerisinde, vakıflar bölge müdürlüğünce yazışmalar yapılarak Şeyh Sucaeddin camii ve türbesi adına tapu kaydı yapılmıştır “ dedi.

Göktepe Köyü Muhtarı Adalet Metin Sarı şunları söyledi….

HİÇBİR KİŞİYE HABER VERİLMEDEN HUKUKSUZ İŞLEM YAPILDI

“ Köyümüz postacısı,  1 ekim 2019 tarihinde,  muhtarlığımıza teslim etmiş olduğu evrak da,  Akçakoca tapu müdürlüğünce gönderilen 24 eylül 2019 tarih ve7545 yevmiye nolu yazıda, ‘ konu olarak: 5737 sayılı kanun kapsamında hazine, belediye, özel idare, köy tüzel kişiliğine geçen taşınmaz malların devri ve Göktepe köyü 2 pafta 481 parsel 6400 m2 bahçeli ahşap camii,  cilt 5 sayfa 481 ana sayfa olan taşınmazda köy tüzel kişiliğine geçen taşınmaz malların devir işlemleri yapılmıştır.  Bilginize’  denilmiştir. 

Konu muhtarlığımıza, kişilere ve kurumlara bilgi verilmeden, görüşümüz alınmadan, tamamen gizlilik içerisinde ilgili vakıflar bölge müdürlüğünce yazışmalar yapılarak Şeyh Sucaeddin camii ve türbesi adına tapu kaydı yapılmıştır.

28 MAYIS 1973 TARİHİNDE, GÖKTEPE KÖYÜNE TAPU TESCİLİ YAPILDI

Bu yerin şehadet namesinde, tahdidi yapılan ve tapu kaydı bulunmayan bu yer kadimden beri Göktepe köyü tüzel kişiliği tarafından camii ve yeri olarak kullanıla geldiği dönemin muhtar ve bilir kişilerin irat ve beyanlarından anlaşılmakla Göktepe köyü tüzel kişiliği adına 03.12.1972 tarihinde tespiti yapılarak 28.05 1973 tarihinde tapu tescili yapılmıştır.

46 SENELİK HAKKIMIZI GASP EDİLDİ

 46 sene köy tüzel kişiliğine ait olan söz konusu taşınmaz üzerinde cami ve müştemilatın vakıflara devrini sağlayan kişiler ve kurumların muhtarlığımıza danışmadan gizlilik içerisinde yazışmalar yaparak 46 senelik hakkımızı gasp ettikleri aşikardır.

DAVA AÇILDI

 Doğal olarak konu üzere halkımızla yaptığımız istişareler ve toplantılar sonucunda bizleri muhatap almadan gerçekleştirilen tapu devir işlemlerini kabul etmeyerek,  hakkımız olan söz konusu taşınmaz üzerindeki camii ve müştemilatı tekraren tapu kaydını Göktepe köyü tüzel kişiliği adına tescil ettirmek için,  köyümüz adına avukat tutularak,  mahkemeye verilmesi uygun görüldüğünden dava açılmasına karar verilmiştir.  8 ekim 2019 tarihinde dava açılarak vekil tayin edilmiştir halkımızın bilgisine saygılarımla “ ifadelerine yer verdi.